Effektiv tidtagning och 5 min paus mellan perioderna i samtliga matcher.
Gruppspel, B-slutspel och kvartsfinaler: Speltid 2x15 min.
Semifinaler, final och bronsmatch: Speltid 2x20 min.
När match ska avgöras (dvs när match inte får sluta oavgjort) gäller följande:
5 minuter övertidsspel 4-4, första målet vinner. Om fortfarande oavgjort så avgörs matchen via straffar, först tre straffar vardera, därefter ”sudden straffar”. Slantsingling avgör vilket lag som börjar.

Kvalificeringskriterier: 1) antal poäng, 2) inbördes möte, 3) målskillnad, 4) flest gjorda mål, 5) flest skott på mål.

Gruppspel: Tre grupper där alla lag i gruppen möts. Segraren får två (2) poäng. Match får sluta oavgjord, en (1) poäng till vardera laget.

Respektive gruppsegrare samt bästa ”tvåan” går till kvartsfinal. Lagen väljer motståndare utifrån återstående två ”tvåor” samt de två bästa ”treorna”. Bäst placerat lag väljer först osv.

B-slutspel om placering 9 till 14
Sämsta ”trean”, ”fyrorna” samt ”femmorna” indelas i två grupper (BS1 och BS2) där alla möter alla inom respektive grupp. Match ska avgöras.

Gruppsegrarna spelar om placering 9–10, grupptvåorna om placering 11–12 och grupptreorna om placering 13–14. Match ska avgöras.

Kvartsfinal
Match ska avgöras. Segrarna går till semifinal, förlorarna spelar om placering 5 till 8.

Cupspel om placering 5 till 8
Match ska avgöras. Cupspel i två omgångar enligt särskilt schema. Segrarna i omgång 1 spelar om platserna 5 och 6. Förlorarna från omgång 1 om platserna 7 och 8.

Semifinal
Match ska avgöras. Speltid 2x20 minuter. Fyrdomarsystem. Segrarna går till final, förlorarna spelar bronsmatch.