2 - 3 jan 2016
U13

Spelregler för Julpucken

Svenska ishockeyförbundets regler för U13 gäller

Matchtid för cupen är 2 x 20 min. effektiv tid med 5 minuters uppvärmning där varje lag tilldelas 5 puckar. 5 minuters paus. Spolning efter varje match.

Gruppspel

A)     Segrande lag får 2 poäng. Förlorande lag får 0 poäng. Vid oavgjort resultat så får båda lagen 1 poäng.  Ingen sudden eller straffar i gruppspelett.

Vid oavgjort i inbördes möte så gäller målskillnad o s v

D)     Vid lika poängställning mellan tre eller flera lag så upprättas en särskild tabell med enbart dessa lag inbördes möten och placeringarna avgörs enligt följande:

1. Antalet poäng

2. Målskillnad

3. Flest gjorda mål

4. Om ställningen fortfarande är lika räknas även målen i de övriga matcherna in och målskillnaden avgör.

5. Lottning

Slutspel

Även för slutspelet är matchtiden 2 x 20 min. effektiv tid. Uppvärmning och pauser är lika som i gruppspelet. Vid oavgjort resultat efter full tid i slutspelet så gäller 5 min. Sudden death, spel 4 mot 4. Är det fortfarande oavgjort efter Sudden death så avgörs matchen på straffar. Varje lag får då lägga 3 straffar var med olika straffskyttar. Är det fortfarande oavgjort efter dessa straffar så blir det Sudden death-straffar och då får man använda någon av de tidigare straffskyttarna.

Protest: Kostar 500 kr och lämnas senast 15 minuter efter slutsignal. Om protesten går igenom så återbetalas pengarna.