Matchtid: Effektiv speltid 2x20 minuter i gruppspelet och finalspel

Värmning: Fem puckar/lag i tre minuter från utsatt matchtid, varefter matchen

Periodpaus: Erforderlig tid för sidbyte.

Ordningsföljd: A. Ordningsföljden mellan lagen i seriespelet sker enligt följande:

Segraren får två poäng. Förloraren får noll poäng. Vid oavgjort

B. Ordningsföljden i serien avgörs genom antal vunna poäng.

Prioritetsordning är Poäng – Målskillnad - Antal gjorda mål - Inbördes möte –
Antal insläppta mål – Min antal utvisningsmin – Lottning

Vid oavgjort resultat i slutspel och placeringsmatcher
tillämpas 5 minuter Sudden Death och därefter tre straffar/lag och sedan sudden straffar.

Finalerna: Spelas 2 x 20 minuter. Vid oavgjort resultat vid full tid avgörs matchen ”5 min sudden death”. Är matchen fortfarande oavgjord läggs straffar enligt sudden death- metoden. Med andra ord gör ena laget mål och andra laget missar, i samma straffläggningsomg, är det avgjort.

Straffläggning
Målvakterna står i varsin målbur (närmast sitt bås) under straffläggningen. Alla utespelare måste lägga varsin straff innan en spelare får lägga ytterligare en straff. När spelaren lagt sin straff ställer han upp vid sargen mittemot sitt bås (om straffläggningen fortsätter). Nya straffläggare åker ut på isen från eget bås. Detta håller på tills alla spelare lagt varsin straff och så länge straffläggningen pågår. Fortsätter straffläggningen och alla spelare lagt varsin straff börjar dom om från början från eget bås igen.