Herrar
Sponsors Electro Team

Kungälv numret större än Surte
25.09.2010

Kungälv är fortfarande storebror i älvdalen, det bevisade man efter sin vinst med 6-2 mot Surte.

Matchen startar i ett högt tempo och spelet är väldigt jämnt. Båda lagen skapar sina chanser och på en hörna tar Surte ledningen genom Malmqvist efter ca 11min.
Glädjen varar dock inte länge då gamle surtesonen Mikael Lindberg kvitterar på hörna endast 3 minuter senare.
Det är just Lindberg som ligger bakom det mesta i Kungälv och Surte har svårt att få tag på honom vilket gör att IFK saskta men säkert tar över spelet.
2-1 kommer i 21 min efter att Jenefeldt skjutit ett skott som Wetterberg är tvungen att lämna retur på, då vispar Kumpuoja in ledningsmålet åt de för kvällen vitklädda bortalaget.
Kungälv hinner även göra 3-1 på hörna genom Fredrik Brandin efter 25min.
3-1 står sig till paus.

Andra halvlek han inte mer än starta så gör Kompuoja sitt andra mål och 4-1 till Kungälv, tid 30:23.
5-1 kommer bara 40 sekunder senare genom Kompuoja igen och nu är matchen över.
Även 6-1 kommer av bara farten i 36min genom att Vaihela styr in en passning från Jesper Larsson.

Surte försöker trots allt att visa att man kan spela bra bandy och pressar sedan Kungälv, man får en hel del chanser, men då står Pertti Virtanen ivägen. Även hörnor skapar laget men lyckas inte utnyttja dessa förrän Malmqvist klämmer dit sitt andra mål till 2-6 53min.

Detta blir slutresultatet i matchen och Kungälv går därmed vidare till semifinal där man får möta tvåan i grupp Ale kuriren.

Ale-Surte måste nu förlita sig på att Solberg slår ryska Vodnik i sista matchen i gruppen för att nå semifinal, gör man inte detta så tar Vodnik andraplatsen i gruppen.