28 - 29 dec 2012
Girls born 1997 and later

Vipers vinner Nordic Christmas Cup 2012
29.12.2012

Stort Grattis till Finland Vipers som vinner Nordic Christmas Cup 2012 efter straffar!

Efter en oerhört välspelad, intensiv och spännande final står till slut - efter 4 omgångar "Sudden Death" straffar - Finland Vipers som slutsegrare.

North Stars inledde målskyttet redan efter 16 sekunder genom Karin Åström dröjer det till 8.56 in på andra perioden innan Vipers Jessica Pajuniitty kan kvittera i powerplay. Resten av matchen innehåll många chanser men slutade mållös. Detsamma gällde sedan förlängningarna på 1 minut 4-4, 3-3 respektiv 2-2 vilket innebar att finalen fick avgöras på straffar (Sudden Death). Här blev Vipers Satu Parkusjärvi stor hjälte genom att sätta inte mindre än 3 raka straffar vilket till slut räckte till seger.

Satu Parkusjärvi blev också utsedd till Vipers bästa spelare medan priset i North Stars gick till målvakten Pauline Bergstrand.