Curling-SM
Curling
2008/2009
Herrar, Damer & Juniorer

Curldamerna till Sveg för traditionella SM
2009-02-10

Det är tätt på given för curlingens elitdamer. De fick bara en helg ledigt efter elitserieavslutningen i Sundsvall innan nästa stora tävling tar vid. Det är traditionella SM som onsdag till söndag spelas i Sveg. Totalt 11 lag har anmält sig till årets SM, däribland samtliga medaljlag från elitserieslutspelet, Härnösand, Skellefteå och Sundbyberg.

Lagen inleder med seriespel i två grupper. Grupp A omfattar IK Fyris Uppsala/Team Lofsdalen, två lag från CK Granit-Gävle, Team EGA och lag Andersson, regerande mästarinnorna i Härnösand/Folksam, tillika Sveriges VM-lag 2009 samt Sundbyberg/Team Bishops Arms.

I Grupp B spelar Fyris Uppsala/Team Saneringsentreprenad, Granit-Gävle/Johansson, Karlstad/SYSTeam, Malung/Mabergs, Skellefteå/AllTele samt arrangörsklubben Sveg/Team Fjällbrynt.

I slutspelet möts de båda gruppettorna och vinnaren går direkt till söndagens final. Förlorande gruppetta får ny finalchans genom att i semifinal möta vinnaren i mötet mellan de båda grupptvåorna.

För första gången sedan SM 1974 leder inte en SM-titel direkt till spel i ett internationellt mästerskap. SCF:s styrelse beslutade tidigare i år att det lag som tas ut att representera Sverige vid nästa års olympiska spel i Vancouver även skall representera Sverige vid EM i Aberdeen i december. Detta som ett led i förberedelserna för OS. Om något annat lag än OS-laget vinner SM i Sveg får det laget istället bidrag till spel i internationella inbjudningstävlingar i höst. OS-laget tas inte ut förrän i vår eller sommar så det finns ju all anledning för alla lag att satsa på SM i Sveg.

Komplett program i PDF-format


Håkan Sundström

Generalsekreterare/Secretary General

SVENSKA CURLINGFÖRBUNDET/Swedish Curling Association

Annons