Ghost Invite Cup 2012
Hokejs
2 - 4 nov 2012
U12
Sponsors MATDAX

Ultimate Performance
15.10.2012

Ultimate Performance. EN FÖRELÄSNING OM SKADEFÖREBYGGANDE TRÄNING 3/11 14.00 Föreläsning för ledare och intresserade föräldrar.

”Vårat koncept handlar om att dels kunna optimera sin idrott men lika mycket om att skapa en skadefri miljö, en fysisk plattform och ett incitament för fysisk aktivitet efter avslutad “karriär” oavsett när den avslutas. Modern idrott ställer helt andra fysiska krav med tanke på den styrka, snabbhet och explosivitet som idag krävs. Då är nyckeln att man först har funktionen och därefter tekniken för att utföra Power-övningar som benböj, frivändningar och plymetriska hopp.
Vi har fått fäste inom hockeyn, vilken är vår bakgrund men vi vet att detta är minst lika viktigt och aktuellt inom all idrott, tänker bl.a. på Erik Hamréns uttalande tidigare i år om att svenska fotbollsungdomar måste ägna mer tid åt fysträning.
Expressen har genom sin “Sanktanakademin” tagit in oss som sitt “fysträningsorgan”, där vi genomfört mycket uppskattade seminarier i Stockholm, Göteborg och Malmö, tack vare dessa seminarier har vi kommit in i fotbollen med vårt koncept. Idag sammarbetar vi med lag inom idrotterna, Ishockey, Fotboll, Golf, Handboll, Innebandy, Basket.

Vi vet av erfarenhet att ungdomstränarna, i de flesta fall hårt ideellt arbetande med en aktiv karriär som går tillbaka ett antal år i tiden, av naturliga skäl har svårt att vara helt uppdaterade avseende den fysträning som den moderna ishockeyn ställer krav på vilket vi tydligt fått bekräftat vid våra seminarier. Modern idrott bygger på explosivitet och då måste vi träna för att bli explosiva samt vi måste komma ifrån alla dessa onödiga förslitnings-överbelastningsskador som uppstår pga. fel träning och som renderar i en massa timmar och pengar hos sjukgymnast och naprapat……

Annons