Pib Wiz Invitation 2016
Salibandy
16 - 18 september 2016
U 16

PIB Wiz Invitation tackar för 2016.
20.9.2016

Under helgen har vi sett ett gäng U16 killar spela innebandy av högsta klass. Den ena välspelade matcher efter den andra har genomförts i PartilleBo Hallen och Ugglums Sporthall. Hallarna har varit välbesökta och publiken har levt med i matcherna som oftast vart jämna spelmässigt.

Under fredagen inledde alla lagen med en match var och det inleddes med högt tempo, vilja och härlig inställning. Gruppspelet fortsatte under lördagen där det var intressant in i det sista. I den sista omgången kunde flera lag nå A-slutspel och det var en tempofylld och spännande innebandy in i det sista som spelades. Det svängde rejält under den sista perioden vilka lag som skulle knipa A-slutspelsplatserna.

Publiken fick en riktigt bra lördagsunderhållning med hög spänning.

Under söndagen drog både A- och B-slutspelet igång. Noterbart är att CL98IC gick igenom B-slutspelets alla matcher med vinst om minst 3 mål. Seger i B-finalen med 6-0 mot Lund. I A-slutspelets semifinaler spelades nog det bästa matcherna tempomässigt, taktiskt och tekniskt sett. I den ena semifinalen möttes PixboWallenstam och Ledberg där Pixbo vann en jämn, målsnål match där chanserna avlöste varandra med 1-0. I den andra semifinalen möttes Partille och Jönköping i en match som spelades i ett riktigt högt tempo, målchanser avlöste varandra och klassen på innebandyn var den högsta. I en fullsatt Ugglums Sporthall bjöds publiken på en riktig välspelad och spännande semifinal där Partille blev det segrande laget med 4-0.

Finalen mellan de två segrande lagen från semifinalerna speglades av två lag som känner varandra väl, lite trötta huvuden men med mycket vilja och kämpaglöd. Lagen turades om att föra matchen och ledde varsin gång med en boll innan slutresultatet skrevs till 2-2. Inget mål i sudden men lagen några riktigt vassa chanser var. I straffavgörandet tog Pixbo chansen och vann till slut och kan numera titulera sig champions i en av Sveriges bästa turneringar för killar födda -00. För de olika distriktslagstränarna som var på plats var helgen ett smörgåsbord av de bästa spelarna från många av distrikten inför stundade SM.

​Vi har även några individuella priser:

Vinnare Poängligan:  Lucas Karlsson, Linköping, vinnare Målligan: Jonathan Karlberg, CL98ic, vinnare assistligan: Jonatan Törn, Partille IBS

Helgen har speglats av riktigt god laganda, kamratskap och Fair Play från både spelare och publik. Partille tackar domare, funktionärer, spelare, ledare och publik för en underbar innebandyhelg som vi tillsammans skapade.

Vi återkommer för sjunde året i rad 2017 med en turnering för juniorer-lag, (födda 99-00) och hoppas på återseende då vi under sex år tillsammans skapat innebandymagi i PIB Wiz Invitation.

Vi tar emot 16-20 juniorlag 2017, varmt välkomna!

Stort tack till alla inblandade önskar tävlingskommittén för PIB Wiz Invitation.

På återseende....  

Annons