Troja ICA Maxi cup U12
Icehockey
27 dec 2021
U12

Troja ICA Maxi cup U12

Information

Ica Maxi Cup 2021

Viktig information till isledare & lagledare (211130)

Hej och välkomna till Ica Maxi cup 2021!

Vi hoppas att ni kommer att få en rolig och minnesvärd dag tillsammans och att dagen kommer att flyta på utan några större problem vare sig på isen eller utanför. Här nedan följer lite viktig information som vi vill att ni tar er tid att läsa igenom och informera era spelare om innan ni spelar er första match.

Spelformat/spelinformation/regler

Som ni redan känner till spelas cupen enligt Hemmaplansmodellen för U12 säsongen 21/22, dvs spel 3 mot 3 i en ytterzon med flygande byten. Speltid i såväl gruppspel som finalspel är 2 x 15 min rullande tid.

En match spelas i två ytterzoner. Varje lag delas i två delar och hälften av spelarna och en MV spelar sedan i varje ytterzon.  Avbytare och ledare i respektive lag befinner sig som vanligt vid tekningspunkten vid blålinjen närmast egen planhalva. Efter första perioden byter bortalaget ytterzon och spelar sedan andra (sista) perioden mot den andra halvan av motståndarlaget så att alla spelare möter alla. Målen från respektive period slås samman till slutresultatet. Det är vår avsikt att resultatrapportera matcherna i realtid på resultattavla väl synlig i hallen så att aktuell ställning kan följas av publik, ledare och spelare.

Deltagande lag är Hanhals, KHK, Troja Ljungby, Värnamo Tigers, Växjö blå samt Växjö vit som alla deltar med ett lag var enligt spelformen ovan. Hur respektive lag fördelar sina spelare mellan de två ytterzonerna får ändras från match till match men inga byten mellan laghalvorna under pågående match är tillåten.

Poängfördelning efter varje match sker enligt följande: 2 poäng för seger, 1 poäng för oavgjord.

Vid lika totalpoäng i tabellen räknas placering ut enligt följande:

1. Målskillnad
2. Flest gjorda mål
3. Inbördes möte
4. Lottning

Vid lika resultat i finalspelet (final + match om 3:e pris) tillämpas straffslag som läggs på en och samma ytterzon. Eventuellt straffavgörande sker alltså inte på två zoner samtidigt utan en ytterzon väljs ut och gäller för straffläggningen. Straffskyttarna får väljas fritt mellan de två laghalvorna. Straffläggningen börjar med att varje lag lägger 3 straffar var med 3 olika straffskyttar.  Är det fortfarande lika efter det tillämpas sedan ”sudden death” straffar där straffskyttarna får väljas fritt och vara samma som under de 3 första straffarna om så önskas. Samma spelare får även lägga flera straffar under ”sudden death” straffarna.

Regelförseelser

Förseelse som i normala fall skulle rendera i utvisning resulterar i ett straffslag av modell ”Jägarstraff” (Tjeckisk straff). Spelaren som ådragit sig utvisningen ska då också ersättas av annan spelare. Spelaren som ådragit sig utvisningen ska då alltså också lämna planen och vila även nästkommande byte innan spelaren åter får vara med i spelet. Vid vårdslöst spel som t.ex uppsåtlig rygg/huvudtackling, bentackling och/eller hårda slag med klubban kan även matchstraff utdömas där spelaren då inte får spela mer i aktuell match. Upprepas detta av samma spelare mer än en gång under cupen kan aktuell spelare också bli avstängd för resten av cupen.

Vid allvarlig skada eller annat längre avbrott i spelet stannas tiden i både ytterzonerna.

Även om det är tydligt beskrivet i de nya spelformerna för U12 vill vi ändå trycka på vikten av att informera era spelare om att vid målvaktsblockering, mål eller om pucken skjuts ut från spelplanen så kommer domaren droppa pucken i dropprutan bakom ena målet. Viktigt då är att icke puckförande lag (försvarande lag) backar hem till sin planhalva (alla 3 spelare bakom mittpunkten) så att puckförande lag kan starta upp spelet.

 

Domare

Domarna är i många fall helt nyutbildade och har i vissa fall aldrig tidigare dömt någon match. Vi ber er ha förståelse för, samt respektera detta och stötta domarna fullt ut i deras roll. All form av nedvärderande ord om domare och/eller domslut kommer att beivras och om nödvändigt kommer ledare som inte respekterar detta att avlägsnas från spelplanen.

 

Corona restriktioner – info kommer v.49

7/12 – sista dagen att meddela allergier/specialkost och i och med det även registrera spelare + ledare på Cuponline.

 

Lycka till!

Med vänlig hälsning, Ledarteamet IF Troja Ljungby U12

 

IF Troja-Ljungby Team 10 har nöjet att inbjuda ert U12-lag, med spelare födda -10 eller senare, till årets upplaga av Ica Maxi Cup. Cupen spelas 3 mot 3 på en tredjedel av helplan i enlighet med Hemmaplansmodellen.

Cupen spelas i Ljungby Arenas två ishallar med närhet till bad och friluftsområde. 

IF Troja-Ljungby har lång erfarenhet av att anordna välorganiserade och omtyckta cuper.

Målsättningen med ICA Maxi Cup 2021 är att ge alla deltagande hockeyungdomar en rolig och minnesvärd dag där glädje, kreativitet och lekfullhet står i centrum.

Datum

Cupen är en endags cup som äger rum måndagen den 27 december 2021.

Cupform

Cupen är i nivå medel, och i nuläget planerar vi för att den spelas med 6 lag. Cupen spelas som en ytterzoncup. En match spelas i två ytterzoner. Lagen delas i delar och hälften av spelarna och en MV spelar i varje ytterzon. Spel 3 mot 3. Flygande byten tillämpas. Vid paus byter bortalaget  zon och spel i ytterligare en period mot den andra halvan av motståndarlaget. Målen från respektive period slås samman till slutresultat. Finalspel samt match om 3:e pris tillämpas. Vi förbehåller oss rätten att välja ut de lag som får delta på cupen om fler än 6 lag anmäler sig. Vid fulltecknad cup är målet minst 5 matcher per dag.

 

Dispenser

Inga dispenser ges till äldre spelare om inte särskilda skäl föreligger, vilket skall godkännas av cupledningen. 

Matchtid

Matchtid/Periodtid är 1x15 min, rullande tid och flygande byten.

Matchtid i final och bronsmatch är 2x15 min.

 

Vi reserverar oss för att spelform och matchtid kan komma att ändras.

Regler: Smålandshockeyförbunds rekommendationer med spelformat 3 mot 3 på tvären. (U12 (C1) regler), tacklingar tillåtna.

 

Svenska ishockeyförbundets tävlingsbestämmelser tillämpas.

Segrande lag får 2 poäng. 

Vid oavgjord match får båda lagen 1 poäng. 

Ordningsföljden i serien avgörs genom antalet vunna poäng. 

Vid lika poängställning mellan två lag efter gruppspel tillämpar vi följande skiljeordning;

1. Inbördes möten

2. Målskillnaden

3. Flest gjorda mål

4. Lottning

Vid oavgjord match i slutspelet tillämpas straffslag. 

Domare

1(i vissa fall 2) föreningsdomare på isen varje match. Tänk på att de är ungdomar under utbildning!

Priser

Medaljer till samtliga spelare samt pokaler till 1:an, 2:an och 3:an.

 

Avgifter

 

Cupavgift: 3000 kr per lag, vid anmälan av mer än 1 lag debiteras 2000 kr per ytterligare lag. 

Spelaravgift: 250kr per spelare (minst 9 anmälda spelare/lag). Vid mindre antal spelare debiteras man ändå för 9 spelare oavsett antal, är man fler än 9 debiteras man per spelare. Ledaravgift: 3 ledare ingår i cupavgiften, övriga 250kr/ledare

 

Mat

Frukt, frukost/mellanmål, lunch och hamburgare ingår. 

Lunch serveras, frukt och ett mellanmål tillhandahålls lagen vid ankomst och hamburgare serveras i Rinkside.

Anmälan

Anmälan sker via mail till: pernilla.stenberg@skola.ljungby.se

Ange följande uppgifter:

Förening

Lagnamn

Tröjfärg (hemma/borta)

Kontaktperson

E-post

Mobiltelefon

Anmälan är bindande och platsen är garanterad när cupavgiften är inbetald. 

Först till kvarn gäller!

Betalning

När vi mottagit er anmälan returnerar vi en anmälningsbekräftelse och cupavgiften kan då betalas in. Cupavgiften återbetalas ej.

När vi mottagit cupavgiften är ni garanterade en plats och vi skickar en deltagarbekräftelse, inloggning till Cup Online samt ytterligare cupinformation.

Spelaravgiften betalas senast 30 dagar innan cupstart.

All inbetalning sker till Troja-Ljungby; bg 119-3689

Märk betalningen med lagnamn och ICA Maxi cup 2021.

 

Övrigt

Alla lag tilldelas en lagvärd som finns till hands för laget under hela dagen. 

Varje lag disponerar ett eget omklädningsrum.

Under dagen finns det tävlingar och lotterier att delta i samt café, kiosk och restaurang öppna. 

Välkomna med anmälan och frågor till:

Pernilla Stenberg 0733 922046, lagledare Team 10 IF Troja-Ljungby

 

Cup is finished

The Cup finished 279 days ago.
Annons