HHC #TEAMTJEJER CUP
Icehockey
26 sep 2020
Flickor 2006-2010 (Nivå -08 lätt-medel)
Sponsor Sparbanksstiftelsen Skåne

HHC #TEAMTJEJER CUP

Information

CUPEN FULLBOKAD!

Kom och delta i HHC #TEAMTJEJER CUP som spelas för första gången 26 september. En perfekt kickstart på säsongen!

Endagscup för tjejer födda ca 2006-2010.  Totalt 5 lag i en rak serie där alla möter alla. Final spelas mellan 1:an och 2:an efter grundspelet.

Priser till alla lag och pokal till segraren.

Nivån motsvarar flickor 2008 (B2) lätt->medel, där äldre spelare som tillhör denna nivå ges dispens. Vi har själva några äldre tjejer som inte spelat seriematcher tidigare men som nu får en möjlighet att spela cup.

Cupupplägg:

Regler enligt Svenska ishockeyförbundet.
Matcherna spelas mellan kl.08:30 och 18:00, på helplan (19:00 för finallagen).
Matchtid 2x12 min.

Ordningsföljden mellan lagen i serien avgörs genom:

1. Antal poäng, 3p för seger, 1p oavgjort
2. Målskillnad
3. Inbördes möte
4. Flest gjorda mål
5. Lottning

 

Kontakt och anmälan till cup-ansvarig: Peter Elisson. E-post: peter.elisson@helsingborgshockey.se. Tel. 0723 28 89 26

Anmälningsavgift, 2500 kr per lag, betalas in i samband med anmälan. Anmälan är bindande. och betalning skall ske till Bankgironummer: 302-2688. Märk med ert lag, förening samt cup. 

Deltagaravgiften, 300 kr per spelare (3 ledare ingår). Det ingår lunch, mellanmål och frukt.
Ledarfika kommer finnas tillgängligt.

 

Lunchtider
LagTid
Rögle12:00
Troja/värnamo12:30
HHC12:45
Karlskrona13:30
Hanhals13:45

 

 

Om Covid-19:

Utifrån genomförd riskanalys - Riktlinjer för arrangemang av HHC #TEAMTJEJER CUP, 26 september 2020, under covid-19

Senast uppdaterat: 2020-09-04

 

Allmänt

Helsingborgs Hockey Ungdom, #Teamtjejer, som arrangerar cupen har ett ansvar att inte äventyra hälsan för våra deltagare eller övriga som berörs av vårt arrangemang. Dessa riktlinjer är framtagna för att underlätta för oss alla som direkt eller indirekt deltar i cupen.

Myndigheternas beslut och rekommendationer

Från och med den 14 juni har Folkhälsomyndigheten beslutat att ändra i sina föreskrifter och allmänna råd. Det innebär bland annat att matcher, träningsmatcher, tävlingar och cuper tillåts.

En idrottstävling som genomförs på en tydligt avgränsad arena och utan publik är inte en offentlig tillställning. Därmed gäller inte förbudet för offentliga tillställningar med fler än 50 deltagare för dessa tävlingar. Däremot måste tävlingen genomföras i enlighet med Folkhälsomyndighetens allmänna råd och rekommendationer.

Läs i sin helhet på Folkhälsomyndighetens hemsida:

https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/verksamheter/information-till-idrotts--och-traningsanlaggningar/

Riksidrottsförbundets beslut och rekommendationer

De allmänna råd från Folkhälsomyndigheten till idrottsrörelsen som gäller från och med den 14 juni är:

 • Om möjligt vara utomhus
 • Begränsa antal åskådare och undvik trängsel

I praktiken innebär Folkhälsomyndighetens råd att det är tillåtet att spela matcher och träningsmatcher, anordna tävlingar och cuper. Men i och med regeringens förbud kommer verksamheten behöva anpassas till exempel vad det gäller åskådare.

Läs i sin helhet på RFs hemsida:

https://www.rf.se/coronavirusetochidrottsrorelsen

 

Svenska ishockeyförbundets beslut och rekommendationer

Riktlinjer (uppdaterade 2020-08-11)

Läs i sin helhet:

 

Helsingborgs Hockey Ungdom

Styrelsen för HHC Ungdom följer gällande riktlinjer och har tagit fram ett internt styrdokument. https://www.helsingborgshockey.se/helsingborgshockey/nyheter/1516214/uppdatering-kring-covid-19

 

Följande gäller för HHC #TEAMTJEJER CUP, 26 september 2020

En riskbedömning är genomförd enligt riktlinjer från Folkhälsomyndigheten. För att skapa ett säkert arrangemang gäller de allmänna riktlinjer enligt ovan samt följande:

 • Tvingas cupen ställas in pga Covid-19 så återbetalas hela beloppet.
 •  Den som är sjuk, även med milda symtom, ska inte delta i cupen utan stanna hemma. Man ska ha varit helt symtomfri 2 dagar innan cup-start. Gäller spelare, ledare och övriga.
 •  Om någon spelare, ledare eller annan person får symtom under cup-dagen skall den personen lämna arenan och åka hem. (Vid allvarliga symtom/sjukdom skall givetvis sjukvård uppsökas).
 •  Långväga lag får inte deltaga i cupen. Bedömningen har gjorts att lag som har möjlighet att resa till och från cupen under samma dag kan deltaga.
 •  Cupen är inte öppen för allmän publik. Ledare och begränsat antal anhöriga som deltar i cupen kommer ha möjlighet att sitta på läktaren på hänvisade platser när deras lag spelar. Det beräknas bli 24 personer plus våra egna funktionärer. Det skall med marginal vara färre än 50 personer på/kring läktaren.Totalt antal föräldrar och ledare från respektive lag begränsas till 12 föräldrar/hjälpfunktionärer + 3 ledare (totalt 15 personer).
 •  Samtliga matcher kommer att streamas live så att föräldrar, släkt och vänner kan sitta hemma och titta på matcherna.
 •  Alla lag har eget omklädningsrum med möjlighet till god handhygien.
 •  Alla lag kommer ha tillgång till tältplats utomhus.
 •  Det kommer finnas tillgång till cafeterian med extra försäljning/grillning utomhus i direkt anslutning till ishallen. Sittplatser hänvisas till det egna tältet.
 •  Spelande lag måste ha lämnat isen innan nästkommande lag får lämna sina omklädningsrum. Lagvärdar finns på plats för att göra det smidigt.
 •  Luncher kommer att serveras per lag och endast de som äter kommer att få vistas i matsalen. Lagvärdar hjälper till så att alla lag vet när de kan gå på lunch.
 •  Det kommer finnas ansvariga i ishallen som hjälper till att undvika trängsel och bl.a hänvisa till platser på läktaren och andra plaster.
 •  Alla lag får utsedda lagvärdar som hjälper till med alla möjliga frågor för att göra det enkelt att hitta rätt, hålla tider, undvika trängsel och få en så säker och bra upplevelse som möjligt.
 •  Cupen spelas i A-hallen (den större hallen). Det kommer samtidigt att pågå tränings-aktiviteter i B-hallen vid sidan om. Cup-deltagare får inte vistas i B-hallen och personalflöden kommer vara separerade.

 

 Vi, tillsammans med er alla, har ett gemensamt ansvar att få till en säker och lyckad cup-dag och hålla smittspridningen nere, så att våra tjejer kan fortsätta spela hockey, tävla och träffa vänner. Gör vi det rätt så skapar vi förutsättningar för kommande tävlingar och arrangemang undersäsongen trots Covid-19. HHC #TEAMTJEJER ser ju fram emot att få möta er snart igen i cuper och matcher!

Har ni frågor och kanske ytterligare rekommendationer gällande våra riktlinjer så hör av er.

Med vänliga hälsningar

Helsingborgs HC #Teamtjejer

Genom

Peter Elisson

Cupansvarig HHC U (#Teamtjejer)

Tel. 0723 28 89 26

E-post: peter.elisson@helsingborgshockey.se

 

Cup not started

The cup starts in 1 days.

News

Upcoming games

Home Team Guest Team Result
9/26/2020
HHC
Helsingborgs HC vs Rögle BK 0 - 0
Karlskrona HK
Karlskrona HK vs Troja 0 - 0
Rögle BK
Rögle BK vs Hanhals Kings 0 - 0
Troja
Troja vs Helsingborgs HC 0 - 0
Karlskrona HK
Karlskrona HK vs Hanhals Kings 0 - 0
Troja
Troja vs Rögle BK 0 - 0
HHC
Helsingborgs HC vs Karlskrona HK 0 - 0
Hanhals Kings
Hanhals Kings vs Troja 0 - 0
Rögle BK
Rögle BK vs Karlskrona HK 0 - 0
Hanhals Kings
Hanhals Kings vs Helsingborgs HC 0 - 0