PUCKEN I KASSEN TROPHY
Icehockey
3 - 5 jan 2020
U15

PUCKEN I KASSEN TROPHY

Information

Club logotype

I SAMARBETE MED SANDVIKENS IK , SKUTSKÄRS SK OCH HOFORS HC HÄLSAR VI VÄLKOMNA TILL

PUCKEN I KASSEN TROPHY U15  

Bakgrund:

Pucken i Kassen Trophy har en historik som talar för att vi alltid är noggrann i val av lag, domare, mat, ishall och spelform. Allt för att skapa en helg med massor av glädje, jämna, tuffa och roliga matcher. 

Spelform:

Cupen spelas med 18 lag fördelat i gruppspel i tre ishallar

Gruppspel:

Lagen delas in i grupper och alla möter varandra i gruppen. 3 matcher spelas på fredagen med start kl 10.00 och 2 matcher spelas på lördagen fram till 14.00. Därefter går lagen in i slutspel och de flesta byter hall där kvartsfinalerna spelas på lördag kväll.

Slutspel:

Lagen delas in i slutspel efter placering i gruppspelet.  1or och 2or från de tre grupperna spelar A slutspel i Sandviken,  3or och 4or spelar B slutspel i Skutskär och 5or och 6or spelar C slutspel i Hofors. 

OBS! Notera att kvartsfinalerna spelas på lördag kväll i respektive slutspelshall!

A slutspel: De två bästa ettorna går direkt till semifinal medan den tredje bästa ettan möter tredje bästa tvåan i kvartsfinal. Den bästa tvåan och den näst bästa tvåan möter varandra i den andra kvartsfinalen. Vinnarna i kvartsfinalerna möter de semifinalklara ettorna i semifinaler. Förlorarna spelar placeringsmatch (5e-6e). Därefter följer brons och A final.

B slutspel: De två bästa treorna går direkt till semifinal medan den tredje bästa trean möter tredje bästa fyran i kvartsfinal. Den bästa fyran och den näst bästa fyran möter varandra i den andra kvartsfinalen. Vinnarna i kvartsfinalerna möter de semifinalklara treorna i semifinaler. Förlorarna spelar placeringsmatch (5e-6e). Därefter följer bronsmatch och B final

C slutspel: De två bästa femmorna går direkt till semifinal medan den tredje bästa femman möter tredje bästa sexan i kvartsfinal. Den bästa sexan och den näst bästa sexan möter varandra i den andra kvartsfinalen. Vinnarna i kvartsfinalerna möter de semifinalklara femmorna i semifinaler. Förlorarna spelar placeringsmatch (5e-6e). Därefter följer bronsmatch och B final

 Placeringsmatcher:

Cupen avslutas med placeringsmatcher, semifinaler och finaler i de olika slutspelen.

Nivå:

Medel (AA)

Speltid:

Samtliga matcher spelas 2x15 min i gruppspelet fredag och lördag. Slutspelet spelas 2x20 min. Alla lag spelar 6-8 matcher. Spolning mellan matcherna.

Antal spelare: 

Varje lag ska ha minst 15 spelare och 2 målvakter födda -05 eller senare. Ev. dispens för äldre spelare skall godkännas hos cupansvarig innan cupen påbörjas.

Regler: 

Vid lika tröjfärg byter bortalaget. Matcher i grundspelet får sluta oavgjort. I placeringsmatcher tillämpas sudden death i max 5 min i spel 3 mot 3. Därefter straffslag. Varje lag slår tre straffar var ( med olika straffskyttar) och om det då är oavgjort tillämpas sudden death straffar (Valfria straffskyttar). I övrigt tillämpas Svenska Ishockeyförbundets regler för U14. Vinst ger 2 p och oavgjort 1 p. Placering avgörs genom poäng, inbördes möte, målskillnad och antal gjorda mål i nämnd ordning. Om tre lag hamnar på exakt samma baseras turordningen på en fiktiv tabell skapad på de berörda lagens möten. Om lagen ej går att skilja tillämpas fair play regeln och därefter lottning. 

Vi tillämpar inte hybridicing men byte får ej ske för laget som slår icing. Förberedelse för U16.

Priser: 

Medaljer till alla, pokal till 1:an 2:an och 3:an i både A, B och C slutspel. 

Turneringens Fair play pris delas ut till det lag som har minst antal utvisningsminuter i gruppspelet.

Lagavgift:

Lagavgiften är 5000 kr. Avgiften betalas efter att ni erhållit plats. Betald lagavgift är detsamma som garanterad plats.

Deltagaravgift:

1600 kr / spelare.

Boende i flerbäddsrum på hotell eller bed & breakfast ingår. Alternativt boende i stugor kan erbjudas men frukost ingår.

I avgiften ingår fruktlåda, lunch och middag på fredagen. Frukost, lunch, middag samt fruktlåda på lördagen och frukost, lunch och fruktlåda på söndagen. Frukosten serveras på boendet.

3 ledare ingår i priset, övriga ledare 800 kr/ st.


Servering: 

Under hela cupen finns cafeteria med kaffe, fika, korv, toast, hamburgare mm.

Övrigt: 

Vi förbehåller oss rättan att välja lag såväl nivåanpassat som för bästa geografiska spridning. Allt för att man ska få möta så många nya lag som möjligt och spela många jämna matcher.

Kontaktperson:

Michael Hallner 073-8088986, mejladress: michael@hallner.nu

 

 

Cup is finished

The Cup finished 86 days ago.

Finals

Home Team Guest Team Result
IFK Österåker
IFK Österåker vs Valbo HC 0 - 5
Kils AIK
Kils AIK vs Vita Hästen hockey 3 - 2
Trångsunds IF
Trångsunds IF vs Njurunda SK 4 - 5
SDE Hockey
SDE Hockey vs Segeltorps IF 0 - 2
Färjestads BK
Färjestads BK vs Gävle GIK 6 - 1