U14 Sparbankscupen 2019
Icehockey
28 - 29 sep 2019
U14

U14 Sparbankscupen 2019

Information

 

 

Välkomna till UIF Hockeys populär 2-dagarscup i Ulricehamn för U14 lag.

 

Cup-info:

U14-spelar födda 2006, dock får max. 3 spelare födda 2005 delta i det fall de har dispens för seriespel i respektive förbunds B1-serie.

 

Speldatum: 2019-09-28 och 2019-09-29.

 

Antal lag: 10.

 

Spelform:

Matcherna kommer att spelas på helplan, i Lassalyckans 2 ishallar, med 5 utespelare och 1 målvakt, där 8 av lagen spelar 4 gruppspelsmatcher och 1 placeringsmatch, finallagen får spela 1 match mer, totalt 6 matcher.

 

Speltiden är 2 x 18 min utan periodpaus och spolning sker efter varje match.

 

Lagen lottas in i två grupper, där alla möter alla i var sin ishall. Efter gruppspelet spelas en placeringsmatch för 5:orna och 4:orna i respektive grupp. Därefter följer semifinal där 1:an i ena gruppen möter 2:an i andra gruppen och sedan följer parallellt en placeringsmatch för respektive grupps 3:or och finalmatchen mellan vinnarna från semifinalerna.

 

Första matchstart på lördagen är 09:00 i B-hallen och sista matchen startar 18:10 i A-hallen. På söndagen är första nedsläpp 08:00 i A-hallen och placeringsmatcherna för 4:orna och 5:orna beräknas vara klara 15:00. Placeringsmatch mellan 3:orna beräknas vara klar 18:15 och finalen färdigspelad ca.19:00.

 

Vid oavgjort resultat vid fulltid i placeringsmatcherna så kommer båda lagen få samma placering.

 

Vid oavgjort resultat vid fulltid i semifinalen och finalen avgörs dessa på straffläggning, först en omgång med 3 straffar och därefter ”sudden-death” straffläggning. Samma spelare som deltagit i straffomgång 1, får även lägga en straff i omgång 2.

 

Nivå:

Cupen rubriceras som medelnivå, vilket vi ber alla anmälda lag att respektera. Anmäl därför inte s.k. select- eller toppade lag till cupen, utan bara rena klubblag där alla tillåts spela någorlunda lika mycket. I de fall överåriga medverkar ber vi även att i dessa lägen beakta att serien klassificeras som låg/medel.

 

Regler:

Svenska Ishockeyförbundets regler gäller förutom vid avgörande av semifinaler och finalen, mer info finns under rubriken ”Spelform”.

 

Tillsammans med Västergötlands ishockeyförbund och UIF Hockey vill som ett led i att skapa god stämning i samband med matcherna uppmärksamma spelare, ledare och publik på följande:  

- Vi vill uppmana alla ledare, spelare och publik att uppträda respektfullt mot alla!

- Stötta och heja på ert lag och smutskasta inte motståndarna.

- Hjälp domarna att utföra sitt uppdrag i deras viktiga roll som matchledare och respektera deras beslut genom en god sportslig attityd. Utan domare blir det ingen match.

 

Domare:

Samtliga domare är föreningsdomare från åldersgrupperna U15, U16, J18 och J20. 3 domarsystem tillämpas. (U15 dömer enbart som linjemän.)

 

Priser:

Pokaler delas ut till 1:e till 4:e plats samt att 1:an erhåller ett  presentkort på 4.500 kronor som kan användas av föreningen som betalning alt. delbetalning för en anmälningsavgift – inom 3 år – på en fcup/turnering i UIF:s regi på Lassalyckan, Ulricehamn.

 

Avgifter:

4 500 kr/lag i anmälningsavgift. Anmälningsavgiften är bindande, och återbetalas endast i det fall laget inte erhåller en plats i cupen.

 

850 kr/spelare i deltagaravgift där lägsta belopp för deltagaravgiften är för 15 spelare, motsvarande 12 750 SEK.

 

Följande ingår,

- Frukostkorg på lördag och söndag som serveras i respektives lags omklädningsrum.

- Lunch på Hotell Lassalyckan på lördag som söndag

- Eftermiddagsfika på lördag och söndag, t.ex. korv med bröd

- Middag på lördagskvällen i UIF:s klubbstuga.

- Kvällsmål i sovsal, t,ex. 2 smörgås och 1 festis.

- 1 övernattning, lördag till söndag, i sovsal på hårt golv.

 

I deltagaravgiften ingår allt ovanstående för 2 ledare för respektive lag, dock kan ytterligare ledare inkluderas för 750 kr/ledare.

 

För långväga lag finns det möjlighet att komma på fredag, dock tidigast 17:00, för övernattning i samma sovsal som nästkommande natt för 100 kronor per spelare och ledare.

 

Vänligen notera att cupledningen önskar information via cuponline om ev. matallergier och ev. extra övernattning senast 5 dagar innan cupstart.

 

Alternativt boende för lagen:

Hotellboende i enkel, dubbel eller flerbäddsrum finns att boka för lagen på Hotell Lassalyckan.

 

Vänligen notera att friluftsområdet Lassalyckan är mycket populärt, varför hotellet ofta är mycket bokat och vi ber Er vara ute i god tid med Er hotellbokning.

 

Övriga alternativa boende för lagen kan hittas enklast via turistbyråns hemsida, https://www.vastsverige.com/ulricehamn/boende/listningssida-bo/

 

Alternativt boende bokas av lagen själva, och i det fall alternativt boende nyttjas skall tävlingsledningen informeras senast 5 dagar innan cupstart, varvid en total rabatt om 1.000 kronor erhålles. Noterbart är att vid alternativt boende serveras inte laget frukost när det ankommer till ishallen på söndagen.

 

Anmälan:

Görs senast 2019-08-30 på jorgen.theander@aptgroup.com. Vänligen notera att cupen är begränsad till max. 10 lag och ”först till kvarn” gäller.

 

Laget, spelare och ledare, skall vara registrerat på cuponline senast 5 dagar innan cupstart, där även eventuella matallergier skall anges.

 

Betalning:

Betalning av anmälningsavgift skall ske omgående vid anmälan.

Deltagaravgifter betalas in senast 2018-09-13.

Betalningarna skall göras till BG 454–4391 märk ”2019 Sparbankscupen U14 + lagnamn”

 

Skridskoslipning:

Skridskoslipning går att få utförd under dagen till en kostnad på 30 kronor. Bokning och betalning av slipning görs på café Hyllan.

 

Att göra under dagen för medföljande syskon, kompisar, föräldrar och alla andra,

Korv, toast, enklare lunchmat, fika, kaffe, godis, kommer att under hela dagen att serveras i vårt fik ”Hyllan” eller från kiosken i ishallen.

 

Samma lunch som spelarna kommer att serveras på Hotell Lassalyckan finns att förboka för 90 kr per person, och cupledningen önskar få denna minst 5 dagar innan cupen spelas, och antalet önskade extraluncher mailas jorgen.theander@aptgroup.com. Betalning för dessa extra luncher görs i kassan på ishallens café Hyllan.

 

För mer information, klick gärna på följande länkar,

https://www.ulricehamn.se/uppleva/lassalyckan/

http://www.vastsverige.com/sv/ulricehamn/

 

Boende för medföljande föräldrar, syskon och alla andra:

UIF rekommenderar följande boende:

http://www.hotell-lassalyckan.se/

http://hotellbogesund.se/

 

För övriga boende, kika på https://www.vastsverige.com/ulricehamn/boende/listningssida-bo/

 

 

Undrar ni över någonting, tveka inte att kontakta Jörgen Theander på 0703-191505 eller på jorgen.theander@aptgroup.com.

 

 

Välkomna till U14 SPARBANKSCUPEN 2019!

UIF HOCKEY U14-Lag samt Ungdomssektionen

Cup is finished

The Cup finished 310 days ago.