Nordic Youth Trophy U14-U15
13 - 17 aug 2014
U14-U15

Matchtid för cuperna är 3 x 15 min. effektiv tid med 5 minuters uppvärmning där varje lag tilldelas 5 puckar. Mellan den första och andra perioden är det ingen spolning och högst 5 minuters paus. Isen spolas efter andra perioden och där är det 15 minuters paus. Spolning efter varje match.  Ingen sudden eller straffar sker under kvalifikationsspel och playoffspel.

Utvisningar enligt Svenska ishockeyförbundets regler för säsongen 2013/2014.

En time-out per lag och match är tillåten.

Seger ger 2 poäng, oavgjort ger vardera lag 1 poäng och förlust ger 0 poäng.

Ordningsföljden mellan lagen i serietabellen avgörs genom:
1.    Antalet poäng
2.    Inbördes möte
3.    Vid lika poäng för två lag samt oavgjort resultat dem emellan avgör:
a.    målskillnad
b.    flest gjorda mål (a och b = totalt från alla matcher i aktuellt grund- eller slutspel)
c.    flest vunna matcher
d.    minst antal utvisningar i aktuellt grund- eller slutspel
e.    lottning
4.    Vid lika poäng mellan tre eller flera lag, avgör dessa lags inbördes möten placering dem emellan, i en inbördes serie efter:
a.    poäng
b.    målskillnad
c.    flest gjorda mål
5.    Om flera lag i p.4 har lika poäng, målskillnad samt gjorda mål avgörs deras placering enligt p.3.

Även för final – och placeringsmatcher är matchtiden 3x15 min. effektiv tid.
Uppvärmning och pauser är lika som i kvalifikationsspel och playoffspel.

Vid oavgjort resultat efter full tid så gäller 5 min. Sudden death. Är det fortfarande oavgjort efter Sudden death så avgörs matchen på straffar. Varje lag får då lägga 3 straffar var med olika straffskyttar. Är det fortfarande oavgjort efter dessa straffar så blir det Sudden death-straffar och då får man använda någon av de tidigare straffskyttarna.