Fredrik Modin Cup
Icehockey
28 - 30 mar 2014
U11

Regler

För cupen gäller Svenska Ishockeyförbundets regler Dock vill vi förtydliga följande, samt göra er uppmärksamma att nedanstående gäller oavsett vad regelboken säger.

• Matchtiden är 2x15 minuter.
• Fria byten.
• Turneringen avgörs i en rak serie där alla möter alla. Sedan följer semifinaler, placeringsmatch mellan 5:an och 6:an, bronsmatch och final. Därmed är alla lag garanterade 6 matcher.
• 1 minuts utvisning.


• Poängräkning Seriespel

A/ Segrande lag får 2 poäng.
Förlorande lag får 0 poäng.
Vid oavgjord match får båda lagen 1 poäng.

B/ Ordningsföljden avgörs genom antalet vunna poäng.

C/ Vid lika poängställning mellan två eller fler lag gäller i tur och ordning:

1. Total målskillnad

2. Flest gjorda mål

3. Inbördes möten

4.Fairplay

• Poängräkning placerings och finalmatcher

Vid ett oavgjort resultat vid full tid avgörs matchen enligt följande:

A/ Förlängning om högst 5 minuter med ”sudden death”(fortfarande 5 spelare på isen). Dvs. matchen avgörs om ett av lagen gör mål under denna tid.

B/ Straffar. Lagen lägger 3 straffar var. Varannan straff där bortalaget börjar. Är resultatet fortfarande oavgjort används ”sudden death-straffar” tills ena laget vinner. Samtliga spelare i laget ska lägga en straff innan man har rätt att låta någon lägga två.


· Övrigt

· Under cupen tillämpas tvådomarsystem med föreningsdomare som på detta sätt får komplettera sin teoretiska domarutbildning med att få döma matcher. Samtliga domare på isen har nyligen genomgått en föreningsdomarutbildning i Ångermanlands ishockeyförbunds regi.
· Förutom de regler som gäller för våra ishockeyspelande tjejer och killar på isen så förväntar vi oss följande av medföljande ledare, syskon och föräldrar:

Att vi visar respekt mot de som kämpar och har roligt på isen. Vi pratar och tillrättavisar spelarna första hand i båset och inte från båset.

Att alla visar domarna respekt och tänker på att även de är här för att lära sig bli ännu duktigare domare.

Att vi som ledare för respektive lag också är ansvariga för det uppträdande som alla de som åker med laget visar upp ishallen.
Glatt och positivt är något som vi är vana vid och vi förväntar oss även det under cupen.


Vi hoppas att detta dokument på ett tydligt och enkelt sätt ska beskriva vad som gäller under cupen och att det också hjälper oss att genomföra turneringen på ett bra, roligt och lättsamt sätt.


För mer information kontakta cup ansvariga

Erika Krantz 070-326 80 81 erika.krantz@skola.sundsvall.se

Linda-Maria Nordlander 073180-25 64 lindamaria.nordlander@bredband.net


Med varma hockeyhälsningar
Njurunda SK