Ting Hockey Cup
10-12 sep 2010
U12

Regler

Utvisningar: 2 minuters utvisningar. Lindrigt matchstraff=resten av matchen. Förlängt matchstraff=resten av matchen och nästa match. Grovt matchstraff=resten av cupen och rapport.

Gruppspel
Matchtid är 2x15 minuter, effektiv tid.

A) Segrande lag får 2 poäng, förlorande lag får 0 poäng. Vid oavgjord match får båda lagen 1 poäng.

B) Ordningsföljden i serien avgörs genom antalet vunna poäng.

d. Lottning

D) Vid lika poängställning mellan tre eller flera lag upprättas en särskild tabell med enbart dessa lags inbördes möten och placeringarna avgörs enligt följande.
1. Antalet poäng
2. Målskillnad
3. Flest gjorda mål
4. Om ställningen fortfarande är lika räknas även målen i de övriga matcherna in och målskillnaden avgör.
5. Lottning

Finalspel
Ordinarie matchtid är 2x15 minuter, effektiv tid. Varje match skall avgöras. Vid oavgjort resultat efter full matchtid förlängs matchen i 5 minuter rullande tid enligt Sudden Death. Vid lika resultat efter 5 minuters förlängning avgörs matchen på straffslag.
Sudden Death
Ingen isvård innan förlängning startar.
Lagen spelar med 5 spelare inklusive målvakt. Målvakt får ej ersättas med utespelare under Overtime undantaget avvaktande utvisning. Om ett lag ersätter målvakten med en utespelare (ej avvaktande utvisning) under Overtime ska laget ådömas ett lagstraff (2 min).
Matchen förlängs enligt Overtime-metoden (dock högst 5 minuter) till dess att något av lagen gjort mål.
Straffslag
Vid oavgjort resultat efter Overtime ska straffslag utföras enligt följande:
Straffslagen utförs mot samma mål och domaren avgör vilken sida som ska användas.
Lagen utser tre namngivna spelare som ska lägga straffarna. Målvakterna och samtliga utespelare som finns på laguppställningen har rätt att delta i straffläggningen. Utvisad spelare som inte avtjänat sitt straff får inte utföra straffslag. Utvisad spelare ska vara kvar i utvisningsbåset alternativt omklädningsrummet.
Domaren avgör genom lottning och under överinseende av lagens kaptener, vilket lag som ska starta straffläggningen. Vinnaren av lottningen får välja om hans lag ska börja skjuta eller inte. Domaren meddelar lagens kaptener vilket mål straffslagen ska läggas mot.
Målvakterna från respektive lag får bytas efter varje straffslag.
Straffslagen utförs enligt Officiell regelbok 509.
Lagen utför tre straffslag vardera. Turordningen mellan lagen skiftas. Om ett avgörande sker tidigare exempelvis 2-0, ska inte resterande straffslag utföras.
Om resultatet är oavgjort efter tre straffar av vardera laget ska straffslag utföras enligt Sudden Death, med samma eller nya spelare, med det andra laget som startar straffläggningen. Samma spelare kan användas för straffslagen i Sudden Death. Det lag som först har gjort flest mål, efter lika antal utförda straffslag, har segrat.
I övrigt gäller Svenska ishockeyförbundets regler.