28 - 29 dec 2013
seniorer

REGLER OCH ÖVRIG INFORMATION för Nyårscupen 2013

Matchtiden är 15 minuter med effektiv speltid de sista 3 minuterna.
Matchtiden semi/finalspel är 20 minuter med effektiv speltid de sista 3 minuterna.

Matcherna spelas omedelbart efter varandra varför det inte går att ange fasta tidpunkter för matchstart, förutom för den första matchen.

Siffran efter lagets namn anger numret på omklädningsrummet. Omklädningsrummen till lagen i semifinalerna meddelas av sekretariatet.

Komplett underskriven spelarförteckning med personnummer och tröjnummer lämnas till sekretariatet i god tid före match.

Spelare får endast representera ett lag i turneringen med undantag av spelare i

ÅFF-98 respektive -99 samt fotbollsgymnasiet(H/D) som även får spela i sitt klubblag. Tre spelare som ej är spelklara kan användas om tillstånd lämnats av moderföreningen.

Segrande lag erhåller 2000 kr alternativt fritt deltagande i Kuben Cup 2014 samt pokal.

I turneringen gäller i huvudsak ordinarie regler för spel utomhus inklusive offside och inkast. Lägg märke till att offsideregeln tillämpas vid utkast från målvakten även när bollen varit ”död”.

Följande undantag;

• Spelplanen är ca 58 x 30 meter
  • 5 utespelare på planen plus målvakt, obegränsat antal deltagare.
  • Varje lag ska tillsätta en linjeman
  • Matchsekretariatet sköter matchtid och tid vid utvisningar. Utvisad spelare får inte befinna sig vid avbytarbänken men får efter två minuter ersättas av annan spelare som ska befinna sig vid matchsekretariatet och därifrån inträda på planen när spelet är avblåst.

5) Snabbast gjorda mål i gruppspelet.

Vid oavgjort resultat i semifinaler och final tillämpas ”sudden death” i högst 5 minuter. Därefter avgörs matchen genom straffsparksläggning enligt FIFA–modellen. Mellan sista semifinalen och finalen tas paus i 5 minuter.

Spelare som får sin andra varning står automatiskt över nästa match i cupen.

Spelare som utvisas för lindrig, grov eller målchansutvisning står automatiskt över nästa match i cupen. Vid grov förseelse rapporteras utvisningen till ÅFF för eventuell ytterligare bestraffning.

Bortalaget ansvarar för att kontrollera att matchdräkterna (även målvakternas) skiljer sig från motståndarlaget.

Eventuella protester ska vara inlämnade till matchsekretariatet senast 10 min efter avslutad match. Protestavgift är 500 kr som återbetalas vid bifallen protest. Protester och övriga frågor handläggs av tävlingsledningen (Anders Westin, Bertil Helander och Pasi Räihä).

Lagen hänvisas till att äta medhavd mat i omklädningsrummet eller Sportcaféet. Ingen förtäring i hallen!

I KUBENS Sportcafé finns fika, korv, mm att köpa.

Ingen uppvärmning får ske i hallen. Egna bollar för uppvärmning får inte medföras in i hallen.

När laget kommer till KUBEN ska man samlat gå genom huvudentrén för att få en stämpel, som gäller som inträde under turneringen.

Eventuella frågor angående Nyårscupen 2013 ställs till Bertil Helander (0620-400 28, 070-316 03 30)