Flickor A Cup 17 - 18 Mars, 19 Mars Miniturnering Flickor B
Flick A och Flick B

Flickor A

Cupen är för spelare födda 2007-2010

Behöver något lag ta med äldre spelare så är det viktigt att kontakta cup@orebrohockeyungdom.se för att få detta godkänt.

Åtta lag fördelas i två grupper för kvalifikationsspel. Slutspel om placering sker. Varje lag spelar 5 matcher vardera.

Svenska ishockeyförbundets regler för tjejishockey gäller.

Matchtid: 2 x 15 min. effektiv tid.

5 minuters uppvärmning innan match.

3 minuters periodpaus.

Spolning efter varje match.

Utvisningar enligt Svenska ishockeyförbundets regler. Utvisningstiden halveras dock, det vill säga:

-          1 minuts utvisning (i stället för 2 minuter)

-          1+1 minuts utvisning (i stället för 2+2 minuter)

-          2,5 minuters utvisning (i stället för 5 minuter)

-          5 minuters utvisning (i stället för 10 minuter)

En time-out per lag och match är tillåten.

Hybridicing

Kvalifikationsspel

Seger i kvalifikationsspelet ger 2 poäng, oavgjort ger vardera lag 1 poäng och förlust ger 0 poäng. Ingen sudden eller straffar i kvalifikationsspelet.

Ordningsföljden mellan lagen i serietabellen avgörs genom:

1. Antalet poäng

2. Inbördes möte

3. Vid lika poäng för två lag samt oavgjort resultat dem emellan avgör:

A.      målskillnad

B.      flest gjorda mål (a och b = totalt från alla matcher i aktuellt grund- eller slutspel)

C.      flest vunna matcher

D.     minst antal utvisningar i aktuellt grund- eller slutspel

E.      lottning

4. Vid lika poäng mellan tre och flera lag, avgör dessa lags inbördes möten placering dem emellan, i en inbördes serie efter:

A.      poäng

B.      målskillnad

C.      flest gjorda mål

5. Om flera lag i p.4 har lika poäng, målskillnad samt gjorda mål avgörs deras placering enligt p.3.

Slutspel

Cupen avslutas med A och B- slutspel i form av semifinal, spel om tredjeplats och final. Ettorna och tvåorna går till A-slutspel. Treorna och fyrorna går till B- slutspel.

För slutspelet är matchtiden 2 x 15 minuter effektiv tid. Uppvärmning och pauser är lika som i kvalifikationsspel.

Vid oavgjort resultat efter full tid i slutspelet gäller 5 minuter sudden death, spel 3 mot 3 + målvakt.

Är det fortfarande oavgjort efter sudden death avgörs matchen på straffar. Varje lag får då lägga 3 straffar var med olika straffskyttar. Domaren lottar med kaptenerna för respektive lag om vilket lag som inleder straffläggningen.

Är det fortfarande oavgjort efter dessa straffar blir det sudden death-straffar. Vid sudden death-straffar skiftas turordningen mellan lagen.

Matcherna döms av utbildade ungdomsdomare.