Swedbank Cup U11
1 - 2 okt 2022
U11

Spelformat/spelinformation/regler

Som ni redan känner till spelas cupen enligt Hemmaplansmodellen för U11 säsongen 21/22, dvs spel 3 mot 3 i en ytterzon med flygande byten. Speltid i såväl gruppspel som finalspel är 2 x 12 min rullande tid.

En match spelas i två ytterzoner. Varje lag delas i två delar och hälften av spelarna och en MV spelar sedan i varje ytterzon.  Avbytare och ledare i respektive lag befinner sig som vanligt vid tekningspunkten vid blålinjen närmast egen planhalva. Efter första perioden byter bortalaget ytterzon och spelar sedan andra (sista) perioden mot den andra halvan av motståndarlaget så att alla spelare möter alla. Målen från respektive period slås samman till slutresultatet. Det är vår avsikt att resultatrapportera matcherna i realtid på resultattavla väl synlig i hallen så att aktuell ställning kan följas av publik, ledare och spelare.

Regelförseelser

Förseelse som i normala fall skulle rendera i utvisning resulterar i ett straffslag av modell ”Jaktstraff”. Vid vårdslöst spel som t.ex uppsåtlig rygg/huvudtackling, bentackling och/eller hårda slag med klubban kan även matchstraff utdömas där spelaren då inte får spela mer i aktuell match. Upprepas detta av samma spelare mer än en gång under cupen kan aktuell spelare också bli avstängd för resten av cupen.

Vid allvarlig skada eller annat längre avbrott i spelet stannas tiden i både ytterzonerna.

Även om det är tydligt beskrivet i de nya spelformerna för U11 vill vi ändå trycka på vikten av att informera era spelare om att vid målvaktsblockering, mål eller om pucken skjuts ut från spelplanen så kommer domaren droppa pucken i dropprutan bakom ena målet. Viktigt då är att icke puckförande lag (försvarande lag) backar hem till sin planhalva (alla 3 spelare bakom mittpunkten) så att puckförande lag kan starta upp spelet.

Domare

Domarna är i många fall helt nyutbildade och har i vissa fall aldrig tidigare dömt någon match. Vi ber er ha förståelse för, samt respektera detta och stötta domarna fullt ut i deras roll. All form av nedvärderande ord om domare och/eller domslut kommer att beivras och om nödvändigt kommer ledare som inte respekterar detta att avlägsnas från spelplanen