Turneringen vänder sig till Pojkar födda 2001 – 2002.
I klassen P01&P02 tillåts inga överåriga.
Gruppspel
Lagen lottas i grupper på 4 lag. Deltagande lag garanteras minst 4 matcher
Slutspel
De 2 högst placerade lagen i varje grupp går till slutspel. Övriga lag spelar placeringsmatcher. Finalspel innebär final samt bronsmatch.
Tabellplacering
Lagens placering bestäms av antalet uppnådda poäng. Tre poäng för seger och en poäng för oavgjort. Vid lika poäng avgör i tur och ordning:
1. Målskillnad
2. Flest gjorda mål
3. Inbördes möte
4. Lottning
Spelplan
Turneringen spelas i handbollshall. Som spelplan räknas handbollsplanens begränsningslinjer.
Antal spelare
Samtliga åldersklass spelar med 5 spelare varav en ska vara målvakt.
Varje lag får bestå av högst 13 och minst 3 spelare per match. Inga begränsningar på antalet deltagare som totalt deltar under turneringen. Priser delas ut till max 13 spelare!
Bollen
Boll avsedd för 5-mannafotboll, s k five-a-sideboll el. Futsalboll, används i samtliga klasser.
Spelarnas utrustning
Skor för innebruk ska användas. Dessa får ej ha dubbar och/eller sulor som färgar golvet. Benskydd är obligatoriskt i samtliga åldersklasser. Spelare som bryter mot detta utvisas två minuter. Om domaren anser att lagen har förväxlingsbara tröjor skall bortalaget byta. Västar finns att låna.
Speltid
Speltiden är 1x15 minuter.Finalen spelas 1x20 minuter.
Laguppställning
Laguppställning är obligatorisk och ska lämnas in före gruppspel och slutspel till matchsekretariatet. Denna ska innehålla namn på samtliga spelare samt deras tröj- och personnummer. Laguppställningen får kompletteras under turneringen.
Representation
Ej fri representationsrätt. Detta innebär att en spelare endast får spela i ett lag per åldersklass. Detta innebär också att en spelare inte får spela i annan klubb/förening än den spelaren är registrerad. Ett lag äger inte rätt att ha registrerade spelare från fler än EN förening/klubb i samma lag.
WO
Om ett lag uteblir till match eller inte uppnår lägsta antalet spelare (3st) vinner det närvarande laget med 3-0. En avgift om 800:- tas ut om ett lag inte meddelar sitt återbud före sina matcher.
Tävlingsledning
Tävlingsledningen består av Krzysztof Kolarczyk och Henrik Unda.
Protest
Protest ska inlämnas skriftligen till matchsekretariatet senast 20 minuter efter berörd match. Protestavgift á 1000:- ska betalas samtidigt och återfås om protesten godkännes. Beslut fattade av tävlingsledningen träder i kraft med omedelbar verkan, eventuellt överklagande lämnas till Stockholms Fotbollförbund.

Spelregler

1. Hemmalaget gör avspark vid matchens början. Vid avspark får bollen spelas i valfri riktning. Mål får göras direkt på avspark, dock inte självmål.
2. Samtliga frisparkar är direkta. Om "Indirekt" förseelse begås i straffområdet ska frisparken läggas på den del av 6-meterslinjen (straffområdeslinjen) som är närmast den plats där förseelsen begicks och spelas som en Direkt frispark.
3. Avstånd vid avspark 3 meter, frispark, sidlinjespark och hörnspark är 5 meter.
4. 4-sekundersregeln. Sidlinjespark, målvaktsutkast, hörna och frispark ska läggas inom 4 sekunder från det att utförande spelare fått kontroll på bollen. Om så inte sker gäller:
Sidlinjespark - sidlinjesparken ska gå över till motståndarlaget och slås från samma plats.
Målvaktsutkast – direkt frispark ska dömas till motståndarlaget och slås från den närmaste platsen på straffområdeslinjen där förseelsen begicks.
Hörna – det blir målvaktsutkast till motståndarlaget i stället.
Frispark - frisparken ska gå över till motståndarlaget och slås från samma plats (direkt).
5. Inspark ersätts med målvaktsutkast. Målvakten får i detta fall inte kasta bollen längre än till mittlinjen, om den inte dessförinnan vidrör spelare eller golv. Överträdelse beivras med
Direkt frispark till motståndarlaget och slås från valfri plats på mittlinjen. Bollen är i spel när den passerat ut ur straffområdet. Målvakten får ej spela bollen till sig själv, bestraffningen för det är direkt frispark. Däremot får målvakten kasta/sparka bollen över hela planen, då han/hon fångat bollen under spelets gång. Målvakten får aldrig kasta bollen direkt i motståndarnas mål. Om så sker ska spelet återupptas med målvaktsutkast till motståndarlaget.
6. Avsiktligt hemåtspel med fot då målvakten vidrör bollen med händerna är otillåtet. Bestraffningen är direkt frispark till motståndarlaget, frisparken ska läggas på den del av 6-meterslinjen (straffområdeslinjen) som är närmast den plats där förseelsen begicks.
7. Straffspark slås från handbollsstraffpunkten (7 meter). Samtliga spelare, med undantag av straffskytten och motståndarnas målvakt ska befinna sig utanför den streckade niometerslinjen och bakom bollen.
8. Hörnspark slås från den förlängda mållinjen i utmärkt område.
9. Inkast ersätts av sidlinjespark då bollen passerar sidlinjen. Mål får ej göras direkt på sidlinjespark. Om bollen sparkas i mål utan att vidröra någon spelare återupptas spelet med målvaktsutkast till motståndarlaget.
10. Om bollen vidrör taket eller därifrån nedhängande föremål tilldöms det icke felande laget sidlinjespark. Spelet återupptas från den del av sidlinjen som är närmast den punkt där bollen vidrörde taket.
11. Varningsberättigad förseelse ersätts med två minuters utvisning. Två minuter efter utvisningen får spelaren återinträda i spelet igen. Den varnade spelaren SKA uppehålla sig vid angivet område under utvisningstiden och får INTE uppehålla sig vid det egna lagets spelarbänk. Det drabbade laget får ej släppa in annan spelare vid tidens slut, om inte korrekt utfört byte genomförs. Tidtagning och registrering av varningar, samt information till felande spelare sker genom sekretariatet. Om ett lag får så många spelare varnade, så att endast en blir kvar på planen ska domaren bryta matchen. Tävlingsledningen kan i ett sådant fall besluta om matchens giltighet och utgång.
12. Vid rött kort utvisas spelaren för resten av matchen. Den utvisade spelaren får inte återinträda i spelet. Spelaren får inte heller uppehålla sig vid spelarbänkarna efter utvisningen. 2 minuter efter utvisningen FÅR en avbytare insättas i spelet istället för den utvisade spelaren. Om ett lag får så många spelare utvisade så att endast en blir kvar på planen ska domaren bryta matchen. Tävlingsledningen kan i ett sådant fall besluta om matchens giltighet och utgång. En spelare som visats rött kort blir automatiskt avstängd nästa match i samma åldersgrupp. Tävlingsledningen kan besluta om fler matchers avstängning och/eller avstängning från vidare spel i årets turnering. Anmälan för grov förseelse avseende grovt utvisad spelare insändes till Stockholms Fotbollförbund för ytterligare bedömning.
13. Vid s.k. Frilägesutvisning/Målchansutvisning utdelas rött kort till den felande spelaren. En spelare som visats rött kort blir automatiskt avstängd nästa match i samma åldersgrupp. 2 minuter efter utvisningen FÅR en avbytare insättas i spelet istället för den utvisade spelaren.
14. Byte av spelare får ske inom bytesområdet när som helst under matchen. Inträdet får ej ske förrän den spelare som ska bytas ut lämnat spelplanen helt. Om en spelare träder in på planen för tidigt, utvisas denne två minuter för det felaktiga bytet (varning) . Målvaktsbyte får endast göras under spelavbrott och efter domarens medgivande, annars blir det två minuters utvisning.
15. Glidtacklingar är inte tillåtet, oavsett om spelare träffar en motspelare eller inte. Glidtackling innebär att en spelare försöker bryta eller ta bollen från en motståndare som har den inom spelhåll genom att gå omkull, kasta sig eller glida mot/med bollen och spelaren. Bestraffningen för detta är direkt frispark och i förekommande fall straffspark. Det är däremot tillåtet att gå omkull, kasta sig eller glida för att spela en boll som ej är under kontroll av en annan spelare. Skuldertackling är inte tillåten.