Kabben cup
21 - 23 jan 2022
U 13

DISPENS ÖVERÅRIG SPELARE

Cupen tillåter överåriga spelare dvs. spelare födda 2006. Max 2 utespelare och 1 målvakt. Vi lämnar nivåanpassade dispenser där överåriga spelare skall till storlek, kunskap och uppträdande vara på U13 nivå och på inget sätt sticka ut ur mängden. Om vi uppfattar att det lag som har dispenser bryter mot detta, förbehåller vi oss rätten att stänga av den berörda spelaren för resten av cupen. Ansökan om dispenser skall göras till cupansvarig. I ansökan ska spelarens namn, födelseår samt tröjnummer inkluderas. Det är viktigt att inte bryta mot ovanstående riktlinjer, det är inte kul att behöva plocka bort en spelare, framför allt inte för den killen/tjejen som råkar ut för det. Ni ledare vet om en överårigspelare är för bra eller på annat sätt sticker ut, använd sunt förnuft.

DOMARE

Matcherna döms av två domare

MATCHPROTOKOLL

Lagledare ska skriva under matchprotokollet i god tid, senast 30 minuter före varje

match. Matchprotokollen kommer att skrivas ut från Cuponline och finnas tillgängliga i

cupkansliet. Eventuella uppdateringar görs av cupkansliet.

MATCHTID OCH REGLER

Matchtid: 2 x 20 minuter med fria byten. 3 minuters vila mellan perioderna.

Poäng: 2 p till segrare, vid oavgjort får varje lag 1 p var, 0 poäng till förlorande lag.

Utvisning: 1 minuters utvisning i angivet utvisningsbås.

Vid lika resultat i placeringsmatcher så är det 5 min förlängning (sudden death), sedan 3 straffar per lag och sedan sudden straffar till lagen skiljs åt (vid sudden straffar får samma spelare användas som i de tre första straffarna användas)

Tacklingar är tillåtna.

MATCHNING

Ingen matchning (toppning) är tillåten under cupen. Vi tillämpar ”alla spelar lika mycket”. Överträdelser mot detta kommer att tas upp med resp lag och kan leda till varning och uteslutning. Om lag vill ställa över spelare enstaka matcher/halvlekar pga många medföljande spelare så ska detta fördelas över alla spelare i laget. Detta ska framgå på matchprotokollen.

3) Flest gjorda mål.

4) Om ställningen fortfarande är lika räknas även målen i de övriga matcherna in och målskillnaden avgör.

5) Lottning.

PRISER- OCH PRISUTDELNING

Pokal och medalj till de lag som placerar sig på plats ett till tre. Prisutdelning sker på söndagen direkt efter respektive lags sista match.

PROTEST

En eventuell protest ska vara inlämnad senast 15 minuter efter avslutad match och sker

skriftligen och mot en avgift på 1000 kr som återlämnas vid godkänd protest.

TRÖJFÄRG

Vid lika tröjfärg använder bortalaget sina reservtröjor. Kontrollera i god tid före matchen vilken färg på tröjorna motståndarna har.

Se respektive lags information på Cuponline. Alla lag ska själva lägga in sina tröjfärger på

Cuponline.

TÄVLINGSLEDNING

Tävlingsledningen fattar beslut vid ev. protester under pågående cup och tar emot eventuella synpunkter på arrangemanget. I tävlingsledningen under cupen ingår Per Sjöblom (Cupgeneral) och Rikard Boberg (Modo hockeys ungdomsansvarig).

Till tävlingsledningen kan adjungerade medlemmar inväljas beroende på vad det är för fråga som ska hanteras t ex domare med flera.

UPPVÄRMNING

Kan ske på is ca 5 – 10 minuter före match, detta kan dock inte garanteras. Övrig uppvärmning kan ske antingen inomhus eller utomhus, inget spel med klubba, puck eller boll inomhus. OBS! Inga spelare på isen innan vaktmästaren stängt sargdörrarna.