Tävlingsbestämmelser för Öjebyns Glas & Aluminium Cup 2020

Åldersklass:Pojkar och flickor födda 2009 eller senare

Spelarena:   Nolia Ishall, Piteå

Domare:          Från Norrbottens Ishockeyförbund, 2 domarsystem.

Matchtid:         2 x 15 minuter. Spolning före varje match så länge tidsschemat håller. Tävlingsledningen förbehåller sig rätten att stryka en spolning om tid ej medges.

Utvisningar:     1 minuts utvisningar

Tröjfärg:           Vid lika tröjfärg byter bortalaget tröja.

Spelform:         Totalt åtta (8) lag, fördelat på två grupper.

Gruppspelet genomförs i form av två enkelserier, alla möter alla i gruppen.

Poängberäkning: vinst 2 p, oavgjort 1 p, förlust 0 p.

1:an och 2:an går vidare till A-semifinalspel (slutspel).

3:an och 4:an går vidare till B-semifinalspel (slutspel).

A-final samt match om A-brons.

B-final samt match om B-brons.

Om två eller flera lag hamnar på samma poäng i gruppspelet gäller följande:

1: Målskillnad, 2: Flest gjorda mål, 3: Inbördes möten, 4: Lottning.

Vid oavgjort resultat efter ordinarie speltid i slutspel avgörs matcherna med förlängning 5 minuter med sudden death, 5 mot 5 spelare på planen. Match om B-brons kan sluta oavgjort; ingen sudden spelas.

Om inget lag gör mål i sudden avgörs matcherna med straffslag. Lottning avgör vilket lag som startar straffläggningen.

Varje lag utser tre (3) straffläggare som utför var sin straff, efter det sker sudden death straffar. Samma spelare kan användas i sudden death straffarna.

Matchprotokoll: Laguppställning ska registreras i CupOnline. Ev ändringar meddelas sekretariatet 30 min innan match.

Resultat:          Cupen använder sig av Cuponline för fortlöpande resultatrapportering. Inga poängligor för spelare kommer föras.

Protest:            Lämnas skriftligt till Tävlingssekretariatet senast 15 min efter avslutat match (slutsignal). Avgift 500 kr som återbetalas vid fällande dom. Beslut tas av Tävlingsjuryn.