Vuxna

• 12 lag, uppdelade i tre grupper deltar i turneringen.
  • Alla spelar mot alla i en grupp.
  • I Gruppspelet ger vinst 2 poäng och oavgjort 1p.
  • Vid lika poäng avgörs placeringen i gruppspelet enligt följande: 1. Inbördes möte, 2. Målskillnad, 3. Flest gjorda mål 4. Lottning.
  • Alla ettor och tvåor i grupper kvalificeras till Slutspel A, alla treor och fyror i grupper kvalificeras till Slutspel B
  • Två bästa ettorna går direkt till semifinal, tredje ettan och tvåorna spelar kvartfinal.
  • Två bästa treorna går direkt till semifinal, tredje trean och fyrorna spelar kvartfinal.
  • Vid oavgjort i slutspelet tillämpas 3 min sudden death. Vid oavgjort tillämpas ytterligare 2 min sudden death. Vid oavgjort efter det väljer man vinnaren efter lottningen. Hemmalag slingar slant.
  • Bästa laget i sitt slutspel vinner pokal.
  • Lag består av minst 3 spelare men max 6 spelare. Lag har 3 spelare på isen samtidigt. Fritt antal byten under matchen, flygande byten. Byten sker i närhet av avbytarbänken.
  • Deltagare ska vara myndiga, ej aktiva hockeyspelare (ej spelande aktivt i Ishockeyförbundets serier). Spelare i veteranlag eller korparlag betraktas inte som aktiva spelare och får deltaga.
  • Matcher spelas 2x10min med 1min paus vid sidbyte. Det är 9 min paus mellan matcherna.
  • Spolning sker varannan match.
  • Samtliga matcher startar samtidigt via speakern. Rullande tid.
  • Lottning avgör vilket lag som börjar matchen. Efter pausen börjar motståndarlaget. Spelet börjas i mittpunkten (se skissen ovan).
  • Spelet pågår i båda ytterzonerna (spelzon A och B, se bilden ovan) samtidigt, mellan sargen på kort sida och blålinjen.  (två matcher pågår samtidigt). Match om första platsen (i slutspelet) pågår i mittzonen (tekniska zonen).
  • Målplacering enligt skissen ovan.
  • Regelrätt mål tilldöms om pucken skjuts in genom en av de två öppningar som finns på pondhockeymålets framsida.
  • Vid mål måste det lag som gjort mål backa hem till sin planhalva. Lag som förlorat poäng börjar spelet från sin planhalva.
  • Mål får endast göras inom motståndarens planhalva.
  • Det är inte tillåtet med ’målvakt’, eller liggande spel framför målen (inte ens täcka på knä). Vid regelöverträdelse, som döms av domaren, tilldöms straffslag för det anfallande laget.
  • Samtliga matcher har en Off Ice-domare. Domaren sköter poängräkning och dömer för eventuella regelbrott. I första hand dömer lagen själva vem som får pucken om den kommer utanför banan. Vid tveksamhet dömer domaren. Spelet börjar vid sargen där pucken kom ut.
  • Vid mindre regelöverträdelser får motståndaren börja med pucken på sin planhalva. Motståndarlaget backar till sin planhalva.
  • Vid ’utvisning’ tilldöms straffslag från halva plan (i linje med tekningspunkten).
  • Hårda tacklingar och hårt spel som kan skada en motståndare är förbjudet.
  • Spel med klubba ovanför egen midja ej tillåtet.