Jesper Bratt Cup U14
28 - 30 aug 2020
U14

Regler

I U14-cupen ska spelarna vara födda 2007 eller senare. I vissa fall kan dispenser tillåtas efter ansökan från den aktuella föreningen.

I varje match får högst 22 spelare användas (20 utespelare + 2 målvakter).

Svenska Ishockeyförbundets regler för U14-lag gäller.

Selectlag är ej tillåtet.

Matchtid för cupen är 2 x 15 min. effektiv tid med 5 minuters uppvärmning där varje lag tilldelas 5 puckar. Spolning efter varje match.

Utvisningar enligt Svenska ishockeyförbundets regler. 2 minuters utvisning.

En time-out per lag och match är tillåten.

Kvalifikationsspel

Seger i kvalifikationsspelet ger 2 poäng, oavgjort ger vardera lag 1 poäng och förlust ger 0 poäng. Ingen sudden eller straffar i kvalifikationsspelet.

Ordningsföljden mellan lagen i serietabellen avgörs genom:
1. Antalet poäng

2. Inbördes möte

3. Vid lika poäng för två lag samt oavgjort resultat dem emellan avgör:
a. målskillnad
b. flest gjorda mål (a och b = totalt från alla matcher i aktuellt grund- eller slutspel)
c. flest vunna matcher
d. minst antal utvisningar i aktuellt grund- eller slutspel
e. lottning

4. Vid lika poäng mellan tre eller flera lag, avgör dessa lags inbördes möten placering dem emellan, i en inbördes serie efter:
a. poäng
b. målskillnad
c. flest gjorda mål

5. Om flera lag i p.4 har lika poäng, målskillnad samt gjorda mål avgörs deras placering enligt p.3.

Spel i grupp A & B

Känner vi att vi hinner så kommer vi spela dessa matcher 2 x 20 min. effektiv tid. Uppvärmning och pauser är lika som i kvalifikationsspel. Grupp A och B spelas som en rak serie där vinnaren är den med flest poäng när alla matcher är spelade. Om två lag har samma poäng så gäller samma som ovan.