Leangen Eagles U14 Cup
17 - 19 apr 2020
U14

Tournament Format and Regulations:
This tournament will feature 12 teams with 6 games guaranteed.  Games are 2 x 20 minutes (overtime and shootouts in the playoff only).

This tournament will be approved by Norges IshockeyForbund (Norwegian Ice Hockey Federation) and follow all rules and regulations as outlined by NIHF for U14 tournament play (Link to NIHF regulations here) .  A full set up game rules and regulations will be sent out to all teams prior to the start of the tournament.

Regelverk

Informasjon rundt regelverk vil bli lagt ut på Cuponline nærmere cup start. Her er dog litt info om regler vi har i Norge, som kan avvike fra regler i Sverige. Samt hvordan man avklarer rekkefølge ved poenglikhet. Det kan komme endringer på dette inn mot cup start.

Det er alltid NIHF’s gjeldende regler som er førende ved evt avvik i reglene.

-          sen takling

Spillere som 2. gang i samme kamp blir utvist for hvilken som helst av overnevnte 10 forseelser nektes å delta i resten av den kampen det gjelder.

Spilleren det gjelder forlater kampen, og en annen spiller soner den aktuelle tominutters utvisning.

Jentespillere

Kvinne-/jentespillere som deltar på guttelag: - Kvinner kan spille på menn senior, U15, U16, U18 og U21 klubblag. - Jentespillere kan delta i klassen U8-U15 når de er like gamle eller ett år eldre.

Bruk av overårige spillere

I hver kamp i klassene U8 til U18 kan et lag føre opp inntil 4 spillere med dispensasjon på matchprotokollen. Dog betinges dette av at 1 av disse 4 er målvakt. Se for øvrig § 5-6.2 mtp. begrensninger pr årsklasse

Icing

Det tillates ikke spillerbytte for det feilende lag i forbindelse med Icing-avblåsninger i årsklassene U14, U15 og U16.

Det praktiseres hybrid-icing fra aldersklassene U14 og oppover.

Grunnspill og mellomspill

Kamptid; 2x20 minutter. 5 minutts pause.

2 poeng for seier

0 poeng for tap

1 poeng for uavgjort

1 bonuspoeng for bruk av 2 målvakter i 1 hel periode hver pr kamp. *

* Bonuspoeng

Det spilles etter samme system som i seriespillet også for Målvakter som må stå minst 1 periode hver (gjelder i alle kamper i puljespill, men ikke i sluttspillkampene).

1. Tiden for målvakt kan ikke deles opp - perioden skal ståes sammenhengende. Det vil si at i en 3 perioders kamp kan godt målvaktene stå halv kamp hver (dele på midten) eller stå hver sin og dele siste. I en 2 perioders kamp skal de stå en full periode hver.

2. En målvakt kan erstattes med utespiller og laget er fortsatt berettiget til bonuspoeng, for eksempel for å få spille 6 mot 5 (den ene utespilleren er i praksis målvakt).

Ved likt antall poeng etter endt puljespill vises det til NIHFs kampreglement §2-4.

Finaler/Sluttspill kamper

Kamptid; 2x20 minutter. 5 minutts pause

I alle sluttspillkamper skal det kåres en vinner, og ved uavgjort etter ordinær tid gjelder følgende, jfr. kampreglementet § 6-2:

Det spilles «sudden death» inntil maksimalt 5 minutter med 4 utespillere på hvert lag.

Ved uavgjort også etter 5 minutter «sudden death», avgjøres kampen ved straffeslagskonkurranse best av 3 straffer, jfr. ellers kampreglementet § 6-3.