Bussby Cup
Soccer
22 - 23 augusti 2020
10

Tävlingsregler Bussby Cup 2020

Rekommenderad planstorlek: 50x30m. Bollstorlek: 4         Speltid: 2x20 min,  5 minuters paus

·        Poängräkning. Ingen poängräkning, matchresultat eller statistik förs under Bussby cup, allt i enlighet med ÅFF:s regelverk för barn- och ungdomsfotboll.

·        Spelare: Alla spelare måste använda benskydd. Inga smycken är tillåtna under matchen, ej heller tejpade örhängen.

·        Igångsättande av spel: När bollen gått ”död”, d v s hela bollen har passerat kortlinjen, samt när målvakten har tagit upp bollen med händerna, skall spelet sättas igång genom att bollen kastas eller rullas ut till medspelare.
Anfallande lag skall underlätta detta genom att backa till retreatlinjen (7 meter från mittlinjen markerad med koner på utsida). Ledare för det anfallande laget ansvarar för att detta sker. Om målvakten känner sig säker, kan han/hon välja att starta spelet innan anfallande lag hinner backa.

·        Spel till egen målvakt: Om en spelare avsiktligt spelar bollen till egen målvakt och denne tar bollen med händerna ska det dömas indirekt frispark till motståndarlaget.

·        Inkast: Om en spelare utför ett inkast på ett tekniskt felaktigt sätt, ska samma spelare få möjlighet att göra om inkastet, efter att domaren gett en kort instruktion om hur inkastet ska utföras.

·        Hörnor: Slås på samma sätt som tidigare

           ·      Ojämn match: Om matchen är väldigt ojämn har det lag som ligger under (med ca 4 mål, vi räknar ju inte mål så noga;)) rätt att sätta in en extra spelare till dess att matchen är jämn igen. Obs! Denna regel är en ledarfråga. Det lag som väljer att sätta in en extraspelare tar beslutet samt ansvarar för att plocka bort den extra spelaren när matchen återigen är jämn. Domaren informeras om beslutet.

·        Spelare, ledare och publik: Ledare och spelare finns på ena långsidan, publik på andra. Inga befinner sig på kortsidorna.

·        Ledares klädsel: Ledare är om möjligt klädda i föreningens färger.

·        Matchdräkt: Vid samma färg byter bortalaget matchdräkt

·        Numrering: Alla spelare skall vara numrerade och lagkapten skall bära armbindel.

·        Spelarbyten: Spelarbyten sker med flygande byten, dock endast från lagledarbänken.

·        Frilägesutvisning: Regeln gäller ej.

·        Överåriga: Deltagande lag tillåts ha 2 st överåriga på plan samtidigt under pågående match.

·        Prisutdelning: Prisutdelning sker när laget spelat sin sista match.

·        Till samtliga ledare: Varje lag håller med en linjeman per match. Lagledarna är ansvariga för sina respektive spelare

·        Ingen tabell eller resultatrapportering skall ske, vare sig det gäller tidning eller hemsida.

·        Cup policy: Toppning är förbjudet och Alla spelar lika mycket och FAIR PLAY råder före, under och efter matchen