Markus Åkerblom Cup U13
1 - 3 nov 2019
pojkar 2007

För Markus Åkerblom Cup 2019 gäller Svenska Ishockeyförbundets regler för ungdomshockey. Nedan följer några klargöranden för att undvika onödiga missförstånd under matcherna.

Gruppspel
Två grupper: Grupp 1 och Grupp 2.

Under gruppspelet tilldelas vinnande lag 2 p, förlorande lag 0 p och vid oavgjort tilldelas 1 poäng vardera.
Inga förlängningar eller straffavgöranden under gruppspelet.

Matchtid:
2 x 20 minuter med 3 minuters paus mellan perioderna, gäller både gruppspel och slutspel. Spolning mellan varje match.

Final- och placeringspel
Vid oavgjort resultat vid full tid i final- och placeringsmatcher vidtar straffläggning enligt Östersundsmodellen d v s båda lagen slår sin straff samtidigt åt var sitt håll. 3 st straffar per lag därefter en och en tills ett avgörande sker. Alla spelare i laget måste ha slagit en straff var innan en spelare som redan slagit en straff får försöka igen.

Domare
Östersunds IK's cuper har alltid förbundsdomare. Ambitionen är att matcherna alltid döms av minst två domare.

Statistik
Matchstatistik inkl. individuell statistik kommer att redovisas. Räddningsprocent för målvakter redovisas inte.

Tacklingar
Tacklingar är tillåtna.

Utvisningar
Vid dömd utvisning åker spelaren till sitt anvisade utvisningsbås. Utvisningstiden är 2 min. Domaren har tillåtelse att döma matchstraff (Match Penalty).

Frilägesutvisning
Vid frilägesutvisning tilldöms straff.

Match Penalty
Vid en grov förseelse har domaren rätt att utdöma Match Penalty. Vid sådan händelse måste den aktuella spelaren lämna matchen omedelbart. Match Penalty leder också automatiskt till en matchs avstängning.

Vid utdömning av Match Penalty sker ett möte direkt efter match med tävlingsledning inkl ÖIK domaransvarig där domare och drabbad spelare och dess ledare, får uttala sig om händelsen. Därefter sammanträder tävlingsledning och beslutar om vidare åtgärder ska tas. Åtgärder kan t ex vara flera matchers avstängning eller att spelaren inte får spela vidare i turneringen.

Vid behov sammankallas en disciplinnämnd bestående av tävlingsledning samt representanter från deltagande lag.