TÄVLINGSREGLER

1. Spelregler

Svenska Innebandyförbundets regler gäller om inget annat anges.

1. Matchtider, spelardräkt

Gruppspels- och slutspelsmatcherna spelas i 2x15 min rullande tid. I A- och B-finalen spelas de sista 3 min. med effektiv speltid. 3 minuters paus mellan perioderna i gruppspel och slutspel. 5 minuters paus i A- och B-finalen. Har båda lagen likartade färger i sina dräkter ansvarar det lag som står markerat som bortalag för tröjbyte.

1. Grupp- och slutspel

Varje grupp består av 4 lag, där lagen möter varandra i ett enkelmöte. De 2 bäst placerade går vidare till A-slutspel och lag 3-4 till B-slutspel. Samtliga lag är garanterade 3 gruppspelsmatcher och 2 slutspelsmatcher.

I slutspelet spelas semifinal som första slutspelsmatch. I A-slutspelet går vinnaren till A-final och förloraren spelar match om 3:e-4:e pris. I B-slutspel spelar vinnaren om plats 5-6(B-final) och förlorarna om plats 7-8. Första matchen beräknas spelas 09.00 och finalen ca 17.30.

1. Poängberäkning

Segrande lag i grupp-spelet får 3 poäng oavgjord match ger 1 poäng, förlorad match ger 0 poäng.

1. Placering vid lika poäng

Vid lika antal poäng efter gruppspelet avgörs placeringen efter 1) Målskillnad, skillnaden mellan gjorda och insläppta mål 2) Flest gjorda mål 3) Inbördes möte 4) Lottning.

1. Lika resultat vid full tid i slutspel

Om resultatet vid full tid är lika avgörs matchen genom straffläggning i slutspelet. 3 straffar, samma straffskyttar under straffavgörandet, dock ej efter varandra. Om oavgjort efter 3 straffar tillämpas suddendeath straffar. Samma straffskytt får ej lägga straff efter varandra.

I A- och B finalerna spelas ytterligare 1 period om 5 min där första mål vinner(suddendeath). Rullande tid. Är resultatet efter denna period fortfarande lika avgörs finalen genom straffläggning. 3 straffar, samma straffskyttar under straffavgörandet, dock ej efter varandra. Om oavgjort efter 3 straffar tillämpas suddendeath straffar. Samma straffskytt får ej lägga straff efter varandra.

7. Timeout.

Timeout ej tillåtet under grupp- eller slutspel. En timeout är tillåten i A- och B-final per lag.

8. Dispenser

Denna cup är för spelare födda 2003. Dispens lämnas för 3 spelare födda -02. 2 utespelare och 1 målvakt. Spelarna skall vara spelare som TILLHÖR och har spelat MERPARTEN av matcherna med laget. Uppge dessa spelare för oss i god tid och respektera samtliga lagen i turneringen med att använda detta i gott syfte. Dispensen är inte beviljad förens skriftligt godkännande ges. Dispensansökningar görs till Per Löhman och per.lohman.reg@gmail.com.