Oktobercupen
26 - 28 okt 2018
U 14

• I Oktobercupen ska spelarna vara födda 2005 eller senare. I vissa fall kan dispenser tillåtas. I varje match får högst 22 spelare användas (20 utespelare+2 målvakter).
  • Svenska Ishockeyförbundets regler för U13-lag gäller.
  • Snedstreckslag kan i vissa fall beviljas.
  • Selectlag är ej tillåtet.
  • Matchtid för cupen är 2 x 20 min. effektiv tid med 5 minuters uppvärmning där varje lag tilldelas 5 puckar. 5 minuters paus. Spolning efter varje match. Sidbyte i paus mellan första och andra perioden.
  • Utvisningar enligt Svenska ishockeyförbundets regler. 2 minuters utvisning. En time-out per lag och match är tillåten.

Kvalifikationsspel

• Seger i kvalifikationsspelet ger 2 poäng, oavgjort ger vardera lag 1 poäng och förlust ger 0 poäng. Ingen sudden eller straffar i kvalifikationsspelet.
  • Ordningsföljden mellan lagen i serietabellen avgörs genom:
  • Antalet poäng - Inbördes möte
  • Vid lika poäng för två lag samt oavgjort resultat dem emellan avgör:

a. målskillnad
b. flest gjorda mål (a och b = totalt från alla matcher i aktuellt grund- eller slutspel) c. flest vunna matcher
d.minst antal utvisningar i aktuellt grund- eller slutspel
e. lottning

·      Vid lika poäng mellan tre eller flera lag, avgör dessa lags inbördes möten placering dem emellan, i en inbördes serie efter:
a. poäng
b. målskillnad

c. flest gjorda mål

Om flera lag i p.4 har lika poäng, målskillnad samt gjorda mål avgörs deras placering enligt p.3.

Slutspel

Även för slutspelet är matchtiden 2 x 20 min. effektiv tid. Uppvärmning och pauser är lika som i kvalifikationsspel.

Vid oavgjort resultat efter full tid i slutspelet gäller 5 min Sudden death, spel
4 mot 4. Är det fortfarande oavgjort efter Sudden death så avgörs matchen på straffar. Varje lag får då lägga 3 straffar var med olika straffskyttar. Domaren
lottar med kaptenerna för respektive lag om vilket lag som inleder straffläggningen. Är det fortfarande oavgjort efter dessa straffar så blir det Sudden death-straffar.
Vid Sudden death-straffar skiftas turordningen mellan lagen och här får lagen använda någon av de tidigare straffskyttarna.