26 - 28 jan 2018
U 05

SPELORDNING:

Cupen inleds med gruppspel i de 5 grupperna.

Ettorna samt bästa tvåa (beräknat på poäng, målskillnad samt flest gjorda mål) går direkt till kvartsfinalspel.

Övriga tvåor spelar kval till kvartsfinal.

Efter kvartsfinaler blir det semifinaler samt final. Ingen bronsmatch spelas, delad tredjeplats till de två lag som förlorar semifinalen.

Totalt spelas 39 matcher i cupen.

Spelet pågår från fredag 29/1 kl. 12.00 till söndag 31/1 kl. 16.00.

SPELPROGRAM:

Skulle något lag utebli gäller W.O.-regeln med målskillnad 3-0/0-3. Gäller även om lag avanmäler sig i sista stund, det andra laget skall dock vara ombytta och klara för match, om ej annat anges.

SPELREGLER:

Svenska bandyförbundets regler gäller med följande undantag:

- Matchtid 2x20 min. 5 min. paus, vid avbytarbåsen. Vid stark kyla. Kraftigt snöfall kan matchtiden komma att förkortas.

- Gruppspelsmatcherna kan sluta oavgjorda.

- Time-out är inte tillåtet.

KÖLDREGLER;

Mellan 15 – 20 minusgrader, matchen kortas med 10 minuter, total speltid 30 minuter och delas upp i tre halvlekar med 5 minuters paus.

Vid kallare än 20 minusgrader flyttas om möjligt matchen till inomhusarena (Gyllerinken ishockeyrink) alternativt ställs in och lottas.

Placering i gruppspelet avgörs genom:

1. Poäng

2. Inbördes möten

3. Målskillnad

4. Flest gjorda mål

5. Lottning

- I kvartsfinalerna samt i kval till kvartsfinalerna och i semifinalerna avgörs matcherna genom förlängning 2x5 min. sudden death, därefter 3 straffar/lag, sedan 1 straff/lag tills segraren har korats.

- I finalen tillgrips 2 förlängningar, 2x5 min., sudden death, innan straffslagning enligt ovan börjar.

- Utvisningstid: 5 min.

DISPENSER:

Inga dispenser medges.

LAGUPPSTÄLLNING:

Laguppställning, på blankett som erhålls vid ankomsten, skall lämnas till matchsekreteraren (speakerbåset) senast 15 minuter före match.

TRÖJFÄRG:

Vid allt för lika tröjfärg gäller regeln att bortalaget skall byta tröjor. OBS! Ta med ett extra tröjställ, med avvikande färg.