17 - 19 nov 2017
U12

Tävlingsregler Tore Erkén Cup 2017
  • Spolning av is kommer att ske mellan varje match, men inte i periodpauserna.
  • Matcherna spelas i 2x20 minuter effektiv tid i en rak serie, med flygande byten och 1min utvisningstid.
  • Vinnande lag tilldelas 2 poäng, förlorande 0 samt 1 poäng vardera vid oavgjorda matcher.
  • 1:an i gruppen möter 4:an i gruppen till semifinalen.
  • 2:an i gruppen möter 3:an.
  • Vinnande lag i semifinalerna möts i final och övriga spelar placeringsmatcher.
  • Tacklingar är tillåtet.
  • Under placeringsmatcher måste en vinnare utses, och skulle resultatet vara oavgjort efter full matchtid spelas en förlängnings på 5 minuter, s.k. ”Sudden Death”.
  • ”Sudden Death” spelas i 4 mot 4.
  • I finalmatchen spelas ”Sudden Death” i 10 minuter. Skulle resultatet fortfarande vara oavgjort, så avgörs matchen med straffläggning. Först utser respektive lag tre (3) straffläggare, som lägger de tre första straffarna i tur och ordning, sedan ”Sudden death” i straffar tills ett lag vunnit. Fortsatt turordning gäller på de tre (3) tidigare utsedda straffläggarna.
  • Protester skall inlämnas skriftligen senast 15 minuter efter slutsignalen.
    Protestavgift 700:-. Återbetalas vid godkänd protest.