Regler för Daniel & Henriks MODO Cup #50 2017

Turneringen spelas i 2 grupper med 5 lag i varje grupp
Svenska Ishockeyförbundets tävlingsregler gäller
Uppvärmning 5 min före utsatt matchtid, 5 puckar/lag (OBS! endast om tid finns)

Uppvärmning: sker på samma sida som laget har sitt bås. Lagen skiftar sida vid matchstart.

Matchtid är 2 x 20 minuter i samtliga matcher. 5 min paus där lagen stannar kvar i båset.

Spolning: sker endast mellan matcherna, i finalen spolas det även mellan perioderna och då blir det 15 min paus.

Poängräkning: Vinst efter ordinarie tid ger 3 poäng, oavgjort ger vardera 1 poäng, 1 bonuspoäng ges till vinnare efter ordinare tid medan förlust ger 0 poäng.

Vid oavgjort resultat (gäller alla matcher) spelas en förlängning 5 minuter s.k. ”sudden death”

(4 mot 4 utespelare + MV).
Om inget avgörande sker, tillämpas straffslag.

Vid straffslag namnges tre spelare i vardera lag. Om det fortfarande inte är avgjort efter dessa tre straffar, vidtar ”suddenstraffar” tills avgörande sker. Suddenstraffar får läggas av vilken spelare som helst i laget, dvs. samma spelare får lägga alla straffar om man så önskar. Ingen skrapning av isen kommer att ske inför straffläggningen.

Vid oavgjort resultat i finalen: spelas förlängning 10 minuter s.k. ”sudden death” (4 mot 4), därefter straffslag enligt samma modell som beskrivet ovan. Ingen skrapning av isen kommer att ske inför straffläggningen.

Vid lika poäng mellan två lag i gruppspelet avgörs placering enligt nedanstående kriterier:
1: Inbördes möte

Vid lika poängställning mellan tre eller flera lag upprättas en särskild tabell med enbart dessa lags inbördes möten och placeringarna avgörs enligt följande;
1: Antal poäng
2: Målskillnad
3: Flest gjorda mål
4: Om ställningen fortfarande är lika räknas även målen i de övriga matcherna in och målskillnad avgör.
5: Lottning

Slutspel

Åttondelsfinaler
Placerade lag 4 och 5 i respektive grupp spelar åttondelsfinal om de två sista Kvartsfinalplatserna.
4:a i grupp FC möter 5:a i grupp MH, (matchen spelas i FC)
4:a i grupp MH möter 5:a i grupp FC, (matchen spelas i MH)
Lagen som förlorar spelar placeringsmatch om 9-10:e plats.

Kvartsfinaler

Kvartsfinal 1: 2:an grupp FC möter 3:an grupp MH, (matchen spelas i FC)
Kvartsfinal 2: 2:an grupp MH möter 3:an grupp FC, (matchen spelas i MH)
Kvartsfinal 3: 1:an grupp FC möter Vinnare i Åttondelsfinal 1, (matchen spelas i FC)
Kvartsfinal 4: 1:an grupp MH möter Vinnare i Åttondelsfinal 2, (matchen spelas i MH)

Semifinaler

A Semifinal 1: vinnare Kvartsfinal 3 möter vinnare Kvartsfinal 2, (matchen spelas i FC)

B Semifinal 1: förlorare Kvartsfinal 2 möter förlorare Kvartsfinal 3, (matchen spelas i MH)

Placering 1-10

9-10:e plats: förlorare Åttondelsfinal 1 möter förlorare Åttondelsfinal 2, (matchen spelas i MH)

7-8:e plats: förlorare B Semifinal 1 möter förlorare B semifinal 2, (matchen spelas i MH)

5-6:e plats: vinnare B Semifinal 1 möter vinnare B semifinal 2, (matchen spelas i MH)

Bronsmatch: Förlorare A Semifinal 1-förlorare A semifinal 2, (matchen spelas i FC)

Finalmatch: vinnare A Semifinal 1 – vinnare A semifinal 2, (matchen spelas i FC)

Protest
Protest ska lämnas skriftligen, senast 15 minuter efter avslutad match. Senare inlämnad protest ogiltigförklaras. Protestavgiften är 700 kr, som återfås vid godkänd protest.
Protestjuryn består av Fredrik Gustafsson.