BIS U16 cup
25 - 26 mar 2017
U16

Speltid 2 x 20 minuter. Vinst i gruppspel ger 3 poäng. Oavgjort resultat ger 1 poäng vardera till lagen, 2 poäng utdelas till det lag som vinner efter straffläggning (ingen overtime, suddenstraffar direkt, dvs lagen lägger en straff vardera tills de kan skiljas åt. Samma spelare får lägga flera straffar om så önskas. Uppsatt bortalag börjar alltid vid straffläggningen.

För att skilja på lagens placering i gruppspelet gäller först flest antal poäng. Därefter skiljs lagen genom målskillnad, inbördes möten och flest antal gjorda mål i nämnd ordning.

Vid oavgjort resultat i slutspel/placeringsmatcher vidtar straffläggning direkt förutom vid finalen. 3 straffar vardera, därefter sudden-straffar tills avgörande skett om det fortfarande är oavgjort. 3 första straffarna för respektive lag måste läggas av olika straffläggare, därefter kan en och samma straffläggare lägga fler straffar. Uppsatt bortalag börjar alltid vid straffläggningen.

Om det är oavgjort vid full tid vid finalmatchen vidtar overtime maximalt 5 minuter (spel 4 mot 4). Om det fortfarande är oavgjort vidtar straffar enligt samma förfarande som vid övriga slutspelsmatcher.

I övrigt gäller Svenska Ishockeyförbundets regler.