Regler för GURKAPUCKEN 2012

Matchtid:
2x15 minuters effektiv tid i samtliga matcher.

Grundspel:
Lagen delas in i 2 grupper om 4 lag i varje. Gäller både Lätt och Medel. Första dagen spelas 3 gruppspelsmatcher. Man får då en tabell med placeringar 1-4. Dag 2 spelas kvartsfinaler, 1:an i grupp A mot 4:an i grupp B, 2 A mot 3 B, 3 A mot 2 B och 4 A mot 1 B. Därefter spelas semifinaler och finaler. Förlorarna i kvartsfinalerna spelar 2 placeringsmatcher 5-8. Förlorarna i semifinalerna spelar match om 3:e pris.

Poängberäkning:
Segrare i match erhåller två poäng, vid oavgjort resultat en poäng till vardera laget.

Slutspel

Vid oavgjort resultat i slutspels- och placeringsmatcher, gäller förlängning 5 minuter sudden death (4 mot 4). Om inget avgörande sker, tillämpas straffslag. Vid straffslag namnges tre spelare i vardera laget. Om det fortfarande inte är avgjort efter dessa tre straffar, vidtar "suddenstraffar" tills avgörande sker.

Regler:
Enligt Svenska Ishockeyförbundets regler.

Protest:
Ev. protest lämnas skriftligt till tävlingsledning senast 30 minuter efter matchens slut.
Protestavgift om 500 kronor erläggs samtidigt. Avgiften betalas tillbaka om protesten godkännes. Tävlingsledningens beslut kan ej överklagas.

Tröjfärger:
Vid lika tröjfärg byter bortalaget.

Vid lika poängställning mellan tre eller flera lag upprättas en särskild tabell med enbart dessa lags inbördes möten och placeringarna avgörs enligt följande:

1. Antalet poäng
2. Målskillnad
3. Flest gjorda mål
4. Om ställningen fortfarande är lika räknas även målen i de övriga matcherna in och målskillnaden avgör