Tjejer 2007-2010
Sponsor STF Brantevik Råkulle Vandrarhem

HHC #teamtjejer vinnare av #teamtjejercup 2021
2021-09-19

Helsingborgs HC #teamtjejer vinner årets turnering efter välspelad och stenhård final mot Rögle BK. Resultatet skrivs till 4-3.
Helsingborgs mål gjordes av Emma Möller 2st och Yrsa Hertl 2st.
Rögles mål gjordes av Ina Aulin 1st och Felice Bylund 2st.

Det var två lokala lag som gjorde upp i finalen i #teamtjejercup. HHC och Rögle, där tjejerna från lergökastaden hade revansch att kräva efter förlust i gruppspelet med 3-1.

Det var således inte första (och sista) gången dessa båda lag stött på varandra i matchsammanhang, många av tjejerna har dessutom haft olika träningar tillsammans på försäsongens olika camper och känner varandra rätt väl.

Rögle trampade gasen i botten och tog ganska omgående ledningen genom mål av Ina Aulin. En perfekt tidpunkt för Ina att göra sitt första mål i turneringen. Detta i boxplay!

HHC stod lite på hälarna och var kanske inte riktigt vakna för bara 02:23 in i perioden så snodde Rögles Felice Bylund åt sig pucken i anfallszon och tryckte påpassligt in 0-2 under en vilt sprattlande Vilde Flatby i HHCs kasse.

Rögle fick strax efter inte ordning på sina flygande byten och bestraffades med en utvisning för too-many-player. Powerplayet för HHCs del var inte riktigt på plats men Rögle hann inte så mycket mer än att bli fulltaliga innan HHCs Emma Möller styrde in ett backskott från Robin Paulsson. Ett sannerligen snyggt hockeymål. Tiden för målet 04:58. Vi hade 1-2 på tavlan och jakten kunde börja, trodde alla.

Efter slashingutvisning på Tuva Berglund med påföljande mållöst powerplay från HHC klev åter Felice Bylund in i handlingarna och satte snyggt 1-3. Klockan stod på 09:03.

Nu var goda råd dyra för Helsingborgarna men det var mycket match kvar att spela. Endast 16 sekunder senare presenterade återigen firma Möller-Paulsson sig då Emma Möller igen satte ett mål assisterad av Robin Paulsson. 2-3 lyste på resultattavlan och HHC skapade många bra chanser.

I första periodens sista skälvande minut tryckte HHC ner Rögle i anfallszon och kastade allt som fanns mot den mycket duktiga röglemålvakten. Efter en tilltrasslad situation framför mål kunde Yrsa Hertl sopa in kvitteringen. 3-3 och 14:41 var tiden. 19 sekunder från periodpaus. Vi gick till periodpaus med samma ställning som matchen påbörjades med, helt lika.

Nu skulle allt avgöras!

HHC som nu blivit varma i kläderna på riktigt gick ut hårt. 00:44 dömdes utvisning på Yrsa Hertl för otillåten tackling. Rögles powerplay kunde inte göra något åt favören med en spelare mer på isen och jakten på ledning i finalmatchen fortsatte för de båda lagen.

05:28 bestraffades Ingeborg Fritzheimer för slashing och HHC var åter under attack.

Men det är små marginaler i hockey och efter bra hemjobb kunde Yrsa Hertl lura till sig pucken från en Rögleit, skrinna ifrån sin back och genom en lång dragning lägga in trissan i mål. 4-3 och matchen hade fått ny ledare. Tiden 07:04 in i sista perioden och nu hade Rögle bara minuter på sig att ta detta till straffar.

Rögle gav allt men det gjorde även HHCs tjejer och de sista minuterna stångades de båda lagen sig blodiga för att vinna.

HHC drog det längsta strået och kunde till slut stå som vinnare när "hesa fredrik" ljöd i Olympiarinken.

4-3 och HHC-tjejerna firade vilt tillsammans ute på isen!

Värdiga vinnare efter gått obesegrade genom hela turneringen.