AIK Hockey U11 Cup 2020
Ishockey
10 okt 2020
U11 (2010)
Sponsor Swegotsport

Nya direktiv från förbundet om CV-19 - Ingen publik mm
2020-10-07

Läs nedan om CV19 anpassningarna

Hej.

 

Svenska Hockeyförbundet skickade igår ut nya direktiv gällande ungdomsishockey från knatte upp till U16.

 

Ingen publik är tillåten på vare sig träning, match eller cuper/sammandrag med start per omgående! Så vi har efter möte med AIK Hockeys styrelse inget annat val än att följa dessa direktiv för att hjälpa till att minska smittspridningen av CV-19.

 

Beslut togs även att vi ska genomföra cupen som planerat men att vi förutom att ingen publik är tillåten så kommer cafeterian att hållas stängd för att undvika folksamlingar.

När ni kommer till ishallen på morgonen så vill vi ha en rapport av er om sjukdomsläget i laget, dvs hur många friska spelare har ni med er och ledare (någon kan ha fallit bort samma morgon) som meddelas till lagvärden.

 

Det blir ett stort ansvar som vi alla ledare i dessa lag får på oss att hjälpas åt med våra egna lag att hålla oss isolerade från andra lag. Inga spelare får heller gå in i ishallen som publik.

Om man inte är på isen så är man i omklädningsrummet eller går ut.

Det finns många stora ytor utomhus med konstgräsplanen och övriga områden kring hallen.

Inget spring i korridorerna alltså. Här måste vi alla hjälpas åt tillsammans.

 

Till och från isen

Vi kommer att ha 3st planer på isen.

Plan 1 är närmast ingången, plan 2 är i mittzonen och plan 3 är närmast öppning för ismaskinen.

Plan 1 och 3 har avbytare på isen.

Plan 2 har avbytare i varsitt spelarbås.

 

När lagen ska in till match så kommer vi att vänta med att ni ska gå ut till isen till dess att lagen innan har kommit till sina omklädningsrum. Detta kommer att ta lite tid så om vi hjälps åt så går det smidigt. Omklädningsrum 1-5 går ut till ishall från sina omklädningsrum, omklädningsrum med högre nummer går till och från isen genom stora korridoren mot ishallen.

 

När match ska sluta så tackar lagen varandra från distans, t.ex genom att slå klubborna i isen.

Sedan så ska plan 1 gå av isen först, plan 2 åker ut till båset där deras skridskoskydd är och går av därifrån.

Plan 3 väntar tills plan 1 och 2 har gått av isen sedan åker dom bort till utgången och går av ett lag i taget.  Här måste vi ledare hålla koll på vårt lag när vi ska gå in till isen samt gå av isen, laget håller ihop med avstånd inom laget.

 

Entredörrarna till Högslätten kommer att hållas låsta denna dag och vi kommer att ha dörrvakter som öppnar för spelare och ledare. Det finns ett motionsgym på nedervårningen så några personer som ska gymma kan komma att släppas in för att gå till gymmet.

 

Detta blir som sagt en speciell hockeycup i en svår tid men vi är helt övertygade att vi alla tillsammans kommer att hjälpas åt med detta och att vi får en cup i bemärkelsen ishockey som grundar sig i själva idrotten och utövandet. Allt övrigt som hör till en cup utanför isen får vänta tills pandemin är över.

 

Lunchen serveras i en lunchrestaurang i närheten och där gäller restaurang regler med antal så det är inga problem. Middagen (grillade hamburgare) intas utanför ishallen.

 

Vi ser nu över möjligheter till att hjälpas åt att filma matcherna för att era föräldrar ska kunna se på matcherna. Problemet är att det är smålagsishockey och flera matcher samtidigt så kameran i ishallen kan vi inte räkna med då den filmer en match endast.

 

Vi tittar just nu på om det är möjligt att via Facebook gruppen AIK hockey U11 cup 2020

- kunna möjliggöra att en ledare per match livestreamar via FB.

T.ex om AIK 1 möter ÖSK 2 så bestämmer vi ledare i dessa 2 lag att en av oss startar en livestream för den matchen i gruppen.

 

Vi vet inte om det kommer att funka bra men kanske tillräckligt bra.

 

Hoppas vi alla kan göra våra yttersta för att hjälpas åt den dagen så att barnen får en annorlunda men rolig hockeycup 😊

 

 

Annons