MoraKniv Cup U-11
Ishockey
14 - 15 mar 2020
U-11

Uppdatering Coronaviruset
2020-03-11

Då nya restriktioner från Regeringen tillsammans med Folkhälsomyndigheten kom idag om ett förbud mot idrottsevenemang med fler än 500 deltagare inte får arrangeras vill vi göra några förtydliganden från Mora IK. Vi kommer inte upp till den siffran men vi vill som arrangerande klubb uppmana spelare, ledare och föräldrar att vidta extra försiktighetsåtgärder inför helgens cup i Mora. Har någon varit i riskområden eller har någon i sin närhet som uppvisat symptom är rekommendationen att stanna hemma som en förebyggande åtgärd för att förhindra en eventuell fortsatt smittspridning.

Nedan följer några allmänna råd för att undvika smitta:

Var uppmärksam
Vi uppmanar alla föräldrar att ha extra uppsikt på eventuella symptom på sig själv, sitt barn samt anhöriga och förutsätter att spelare, syskon, föräldrar och övriga åskådare följer de restriktioner som finns. 

 

Tacka efter match
Spelarna ombeds att tacka efter match genom att stöta handskar mot varandra istället för att avtacka med traditionell handskakning.

 

Tvätta händerna ofta

Vi uppmanar ALLA att vara noga med sin handhygien, tvätta alltid händerna efter att du varit ute, före måltid, vid mathantering och efter ett toalettbesök. Smittämnen fastnar lätt på händer, de sprids vidare när du tar någon i hand. Tvätta därför händerna ofta med tvål och varmt vatten, minst 20 sekunder. Handsprit kan vara ett alternativ när du inte har möjlighet till handtvätt.

Så här tvättar du händerna: https://youtu.be/vjkEb-3u1bE

 

Hosta och nys i armvecket

När du hostar och nyser sprids små, små droppar som innehåller smittämnen. Genom att hosta och nysa i armvecket eller i en pappersnäsduk hindrar du smitta från att spridas i din omgivning eller från att förorena dina händer. Släng alltid pappersnäsduken i en papperskorg och tvätta händerna.

Undvik att röra ögon, näsa och mun

Smitta sprids genom slemhinnor i ögon, näsa och mun. En allmänt förebyggande åtgärd mot luftvägsinfektioner är att undvika att röra vid ögon, näsa och mun.

 Stanna hemma

Uppvisar du några symptom såsom torrhosta, feber, andningsbesvär avråder vi dig att komma, gäller även de i din närhet. Symtomen är ofta lindriga och kan påminna om vanlig förkylning. De kommer oftast två till fem dagar efter att man har blivit smittad.

 

Information om coronaviruset

Mora Kommun
https://morakommun.se/arkiv/nyhetsarkiv/nyheter/2020-02-07-information-om-coronaviruset.html


Folkhälsomyndigheten

https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/


1177.se

https://www.1177.se/Dalarna/sjukdomar--besvar/infektioner/ovanliga-infektioner/covid-19-coronavirus/

Krisinformation

https://www.krisinformation.se/detta-kan-handa/handelser-och-storningar/20192/myndigheterna-om-det-nya-coronaviruset

Annons