Umelacken Winterclassic 2020
Icehockey
13 - 15 mar 2020
U13

Information om Corona
3/11/2020

Vi vill informera er alla om att vi senaste veckan haft tät kontakt inom cupledningen och följt de direktiv som kommer löpande från Folkhälsomyndigheten och planerat vår cup för att genomföra den precis som vanligt.


Dock igår så förändrades Folkhälsomyndigheten bedömning av risken för smittspridning och därför har de under dagen bearbetat och kommit med olika förslag och beslut för att möta detta. På Folkhälsomyndighetens sida finns att läsa de beslut som finns just nu.

Vi har under dagen haft löpande möten och kommer även att ha ett möte ikväll då Folkhälsomyndigheten precis gått ut med ett förslag om att man inte ska ha allmänna förekomster på mer än 500 personer. Det finns inget beslut ännu och vi jobbar med detta löpande för att se över möjligheter att genomföra cupen ändå, men självklart kommer vi att följa beslut och föreskrifter som rekommenderas.

Ambitionen är fortfarande att genomföra cupen som planerat. 
För att minimera risken för smittspridningen kommer här några råd som vi vill att alla följa.

• Avstå från att handhälsa. 
• Fortsatt viktigt med handhygien! Tvätta händer ofta med varmt vatten och tvål. 
• Hosta och nys i armvecket eller i en pappersnäsduk.
• Undvik att röra ögon, näsa och mun.
• Egen vattenflaska

I övrigt hänvisar vi till att följa rapporteringen i media och att hålla sig uppdaterad kring de råd och anvisningar som ansvariga myndigheter skickar ut. Vi kommer att fortsatt hålla er uppdaterade om hur vi tänker kring vår hockey cup så fort vi har ny information.

Vänliga hälsningar / Cupledningen, den 11 mars kl 16:00