6 - 8 sep 2019
U15

DIF Elitcup U15 anno 2019 är avgjord
2019-09-08

Vi gratulerar Skellefteå som efter en heroisk insats besegrar Linköping i finalen. Malmö knep bronspokalen genom att placera sig trea i tabellen efter gruppspelet.

DIF Hockey lag 05 tackar alla deltagande lag, ledare och spelare, domare samt tillresta föräldrar och supportrar för fantastiska cupdagar på Mälarhöjdens IP i Stockholm. Samtliga deltagande lag höll en mycket hög nivå och det var en cup där alla lag hade chans att både vinna och förlora mot övriga lag. Ingen match var given och inget lag gick säkert. Vilka finallagen skulle bli avgjordes i sista gruppspelsmatchen, där Skellefteå och Malmö, skulle göra upp om 2:a platsen i gruppen och en plats i finalen. För att där få möta Linköping som hade varit mycket stabila i gruppspelet och därmed lyckats vinna gruppen. Linköping var klara gruppsegrare efter sin sista match och fick vila några timmar innan finalmatchen.

På grund av det sena avgörandet för 2:a platsen i gruppspelet, var vi många som trodde att Skellefteå skulle få det svårt att stå upp mot Linköping i finalen, med en match i benen strax innan. Men återigen skulle vi få uppleva det fantastiska med idrott, där allt kan hända och att bollen (pucken) är rund. Ingen match är given på förhand.

Efter en kort paus mellan matcherna kom Skellefteå ut med full kraft mot Linköping som inledningsvis hade svårt att komma upp i sitt normalt snabba speltempo. Skellefteå däremot höjde sitt spel ytterligare ett snäpp och vi var många som blev imponerade över deras kraft och fart. När man sedan lyckades göra första målet, så hittade dom ytterligare energi. Skellefteå drev på men Linköping var med fram till periodpaus, då ställningen var 1-2. När Skellefteå sedan lyckades utöka ledningen till 1-3, efter ett par minuter, med lagets första skott i andra perioden, hade man rejält flyt i spelet och kunde gå fram till 1-5 i mitten av andra. Då var vi många som trodde att matchen var avgjord, men Linköping lyfte sig och fick rejält med fart i spelet. Man reducerade ett par gånger och vid ställningen 3-5 samt med en man mindre på banan, gjorde Linköping 4-5 när drygt två minuter återstod, men målet blev bortdömt (pga av sparkrörelse). Linköping gav trots det inte upp och det blev riktigt spännande när man reducerade till 4-5 med en knapp minut kvar att spela.

Skellefteå lyckades stå emot Linköpings anstormning i slutskedet av matchen och stod till slut som segrare.

Återigen tack till alla deltagare och besökare och ett stort grattis till Skellefteå som blev välförtjänta vinnare av DIF Elitcup för U15 2019.