Ricard Persson Cup 2018
Ishockey
14 - 16 dec 2018
U15

Grundomgångens spelschema klar
2018-11-11

Chans till extra poäng i årets Ricard Persson Cup efter införande av 1st Conference-match.

2018 års Ricard Persson Cup är bara drygt en månad bort men intresset för cupen blir allt större. 

En av årets stora nyheter är den sk Conference-matchen där en av lagens fem grundspelsomgångar spelas mot en lottad motståndare i den andra grundspelsgruppen. 

-Vår förhoppning är att våra gästande lag ska se det som ett spännande inslag och att det sätter lite extra nerv även till grundspelet där vi också vill att varje match i grundomgången ska vara viktig inför söndagens slutspelsomgångar, förklarar cupgeneralen Patrik Jemteborn. 

Varje lag möter alltså alla sina egna gruppmotståndare en gång. Här räknas 2p för seger, 0 för förlust och 1 poäng vid oavgjord. I dessa matcher räknas också gjorda och insläppta mål. 
I Conference-matchen är det endast poäng som räknas. Inte målskillnad så det spelar alltså ingen roll om segern sker med 10 måls marginal eller ett. 

-Vi vill också få till att varje lag ska få spela så mycket som möjligt så vi ger alla lag sju matcher på en helg. Alla lag kommer få spela minst en match i A-hallen och våra långväga gäster ska få spela så sent som möjligt på fredagen. Det är ett pussel men vi tycker att vi försökt koka ner minsta gemensamma nämnare nu, säger Jemteborn. 

Första matchen spelas kl 14.00 fredagen den 14 december och det är Ånge IK som ställs mot arrangerande Östersunds IK. 

Alla matcher i A-hallen sänds i AETV. 

Annons