Mästarcupen 2018
Soccer
14 - 17 jun 2018
F14

Mästarcupen 2018
6/11/2018

Nu är det nära, på torsdag invaderas Skåre av några av Sveriges bästa 14-års lag för tjejer.

Välkommen till en tre dagar lång fotbollsfest!

 

 

Som arrangörer av Mästarcupen vill vi hälsa alla aktiva, ledare och supportrar välkomna till Karlstad. Samtidigt vill vi rikta ett tack till alla de funktionärer och sponsorer som i olika roller möjliggör denna fotbollsfest. Vi vill också hälsa Karlstadborna välkomna att sluta upp i åskådarleden runt planerna så att de duktiga tjejerna får den inramning de förtjänar. På Ilanda IP kommer det nämligen att spelas den bästa fotboll Sverige kan uppbringa i åldersklassen flickor födda 2004.

 

Mästarcupen riktar sig till de svenska distriktens bästa lag. Redan i oktober ifjol påbörjades jakten på det lag som ska bjudas in från respektive distrikt. I de flesta fall är det segrarna i DM, men det finns också områden med speciella uttagningsturneringar enbart för Mästarcupen. Vid ett och samma tillfälle går inbjudan ut till de utvalda lagen. Till årets cup anmäldes intresse från 21 lag runt om i landet. Eftersom vi bara har 16 platser lottade vi fram startfältet i en direktsändning från klubbens kansli.

 

Cupen arrangeras 2018 för 22:a året i rad. Men hur började det en gång? Här

följer en kort återblick:

 

Det var 1996 som dåvarande ordföranden i damsektionen, Ulf Bergvall, fick

en ljus idé. Han tyckte att det saknades något inom flickfotbollen. De bästa lagen runt om i distrikten hade svårt att hitta jämbördigt motstånd i sin åldersklass och de fick ofta spela mot äldre lag eller möta pojkar. Så föddes tanken på en cup för distriktens mästare. Att Ulf var rätt ute märktes direkt, när de första kontakterna togs inför premiäråret. Reaktionerna var odelat positiva och 12 lag mötte upp till det första mästarmötet.

 

Tanken med Mästarcupen är att ge tjejerna möjligheten att utveckla sitt fotbollskunnande och motivera till en fortsatt satsning. Vidare att erbjuda möjligheten att träffa tjejer från andra delar av landet samt att få spela mycket fotboll mot bra motstånd under en hel helg. Under mästarcupshelgen är det tjejerna som får all vår uppmärksamhet. Känn er alla varmt välkomna!

 

Damsektionen i Hertzöga BK