Tre dagar i Götet
Ishockey
16 - 18 febr 2018
Oldtimer

Finalmatchen
2018-02-18

Vi har en vinnare!!

Det blev precis som vi trodde innan finalen mellan Storhamar och The Mules, en jämn och tajt mellan två lag med stort hockeyhjärta!!

 

Storhamar öppnade starkt och redan efter 7min och 20 sek står stod det 2-0 till Storhamar efter mål av Stian Hoelseth, assisterad av Jens Petter Stensrud och Miro Brnic utan assist.

Men sedan händer något med The Mules som jobbar sig in i matchen och 10min senare var det reducerat av Richard Sjöbäck på straff där han efter en dragning i sidled hittade en minimal lucka mellan benen på Magnus Mo Björnseth, tid: 17:10

Bara 20sek efter det så gör Mulåsnorna 2-2 och det var kvitterat i Tuve Ishall efter ett fint samarbete mellan målskytten Erik Albinsson och As(s)kungarna Rikard Johansson och Mathias Karlsson.

2,5 min efter det ljuder signalen och gubbar och gutter får en välförtjänt vila.

När den 2:a perioden startar så får Storhamar en utvisning när klockan står på 1:15 och då visar The Mules rutin och sätter ett mål i PP av återigen Richard Sjöbäck assisterad av Johan Karlsson, 2-3 The Mules!

Sen får vi se ett fint målvaktspel från Magnus Mo Björnseth och Samuel Almgren i kassarna tills ett på nytt fött Storhamar till slut får utdelning rejält och går från 2-3 till 5-3  på 4 minuter!!!

3-3 av Jens Petter Stensrud, ass Stian Hoelseth och en göteborgsbekant nordbo Tomas Nordmark

4-3 av Espen Kristiansen, ass Miro Brnic

5-3 av Ola Johannessen, ass Carl Oscar Bo Andersen och Jon Roar Nordström

17:23 får The mules in en reducering av Erik Albinsson på pass från Mathias Karlsson, men 17:57 punkterar Storhamar matchen med ett fint hockeymål av Ola Johannessen på smörpass från Öyvind Eriksen och 6-4 är ett faktum. 

Trots frenetiskt kämpande åsnor så står Storhamar 2min senare som vinnare i Tre Dagar i götet 2018 och guldet går som sig bör dessa Os-tider till Norge och vi gratulerar gutterna till deras första? seger i denna turnering.

Det var bara lirare på planen idag men matchens lirare i de båda lagen går till slut till Carl Oscar Bo Andersen i Storhamar och Richard Sjöbäck i The Mules!!!

Vi i Gohoc vill tacka samtliga "nya" och "gamla" lag som deltog och förgyllde vår turnering både på och utanför rinken!

Så grabbar, hem och ta hand om gubbkropparna nu så ses vi nästa år!!

Annons