Curling-SM
Curling
2008/2009
Herrar, Damer & Juniorer

SM i mixed i Skellefteå avslutar den nationella tävlingssäsongen
2009-04-01

Curlingens nationella tävlingssäsong avslutas kommande helg 3-5 april med SM i mixed i Skellefteå. Mästerskapet är också kvalificering för EM i mixed som spelas i september i år, troligen i Prag. Vinnande laget på söndag erbjuds att representera Sverige i EM. Mixedlagen består av två damer och två herrar. Från början var 21 lag anmälda men efter några återbud återstår 17 lag, indelade i fyra försöksserier. De två bästa lagen per grupp går till lördagskvällens kvartsfinaler. På söndag spelas semifinaler och på eftermiddagen final och match om 3:e pris.

Titelförsvarare är Sundbybergs CK med Niklas Edin, Anette Norberg, Eric Carlsén och Anna Hasselborg men av den kvartetten är det endast Carlsén från Sundsvalls CK som spelar årets mixed-SM tillsammans med Maria Wennerström, Oskar Sjöström och Maria Prytz från Skellefteå CK, samtliga elitseriespelare.

Elitspelare finner man också i en del andra lag som t ex Härnösandslagen Andreas Prytz och Fredrik Hallström, Granit-Gävles Camilla Johansson, Malungs Mats Mabergs samt arrangörsklubben Skellefteås Kurt Eriksson.

Håkan Sundström

Generalsekreterare/Secretary General
SVENSKA CURLINGFÖRBUNDET/Swedish Curling Association

Annons