Henry Bjurhedes Minnesturnering U14
Icehockey
17 sep 2022
U14

LN70 hälsar härmed Er välkomna att vara med och spela Henry Bjurhedes Minnesturnering för barn födda 2009* eller senare.

 

Lördagen den 17 september 2022 i Lödöseborg.

Cupen beräknas hålla på mellan 08.00 - 19.00

Vi anpassar lagens första match efter avstånd.

 

 

 

Den här turneringen spelas till minne av Henry Bjurhede som var en sann eldsjäl och som var med att bygga Lödöses första isbana, Gårdarinken år 1979.

Turneringen kommer att spelas i en rak serie med 5 lag, 4 matcher/lag, speltid 2 x 15. Helplan.

Cupen väntas hålla nivå: Medel

 

Parkering finns i anslutning till ishallen.

I ishallen finns ett café där man kan köpa toast, korv med bröd, kaffe och fika. Det finns även möjlighet att köpa hamburgare i anslutning till ishallen.

Möjlighet till slipning finns för 50kr/par.

 

Samtliga lag får medalj.

Pokal till lag 1.

 

Anmälningsavgift: 2750kr

Deltagaravgift: 350kr/spelare

200kr / ledare utöver de 2 fria.

Ingår: Lunch och mellanmål under dagen för spelare och 2 ledare/lag ingår. Ytterligare ledare 200kr/person.

Frukt kommer att finnas i omklädningsrummet.

 

* 3 överåriga spelare får deltaga utan dispens dock ska detta meddelas innan turneringen och spelarna ska hålla samma nivå som övriga spelare. Cupledningen har rätt att plocka bort dessa spelare om det visar sig att de håller en avsevärt högre nivå än övriga.

 

Anmälan mailas till mikael.bergqvist@ln70.se

Anmälningsavgiften betalas in på LN70s bankgiro 5278-9617 först när anmälan är bekräftad av oss.

 

Deltagaravgiften skall sedan vara inbetald senast den 4 september, då ska även samtliga ledare och spelare vara registrerade på Cuponline. Glöm inte att skriva in ev. allergier och specialkost.

Märk betalningen med Henry Bjurhede + lagnamnet och åldersgrupp (ex. Henry Bjurhede LN70 U14). Vi har fler cuper med samma namn så rätt åldersgrupp är viktigt.

 

Kontaktinformation:

Mikael Bergqvist

mikael.bergqvist@ln70.se

0768-717928

Cupansvarig

 

Till minne av Henry Bjurhede:

 

Grunden till att LN-70 HC bildades var att fotbollsföreningarna Nygårds IF och Lödöse BK deltog med ishockeylag i GP-pucken. Det saknades ofta spelare till fullt lag, föreningarna lånade då av varandra.

I samband med skolbygget i Lödöse gjorde kommunen en stor satsning för barn och ungdomar genom att skaffa en ishockeyrink. Det blev då naturligt att göra en sammanslagning av lagen och en hockeysektion bildades. Intresset för hockeyn växte sig stark och vid ett möte den 10 mars 1970 beslutades att LN70 skulle bli en fristående klubb.

Isbanan:
Den 8 februari 1979 blev det i kommunfullmäktige beslutat att Lödöse skulle få en konstfrusen isbana. Banan skulle byggas av LN70 och av ideell arbetskraft. Jonny Gustavsson och Henry Bjurhede, som var initiativtagare till det hela, tillsammans med några medhjälpare lade ner ett stort arbete för att få banan färdig. I december samma år var det så pass färdigställt att den på annandag jul kunde invigas och blev då döpt till Gårdarinken. Historien berättar att Henry själv byggde den första matchklockan till rinken och för att säkerställa att den fungerade testade han den noggrant hemma i sin egen frys innan den monterades upp vid Gårdarinken.

Annons