8 - 9 mar 2019
U 12

Information

Varmt välkommen till Vårcupen U12 2019 på Gubbängens IP

Cupen anordnas av GT/76 och går av stapeln 8-9 Mars 2019 på Gubbängens IP för spelare födda 2007

Anmälningsavgift

2000:- per lag.

Inga deltagaravgifter tillkommer. Vi har möjlighet att erbjuda er matpaket till förmånliga priser, kontakta oss om ni behöver detta. ( varcupen@gt76bandy.se )

Plats i turneringen är endast garanterad om anmälningsavgiften är betald.
Sista inbetalningsdatum 30 dagar innan cupen.

Betalning sker till PlusGiro 4206661-3, glöm inte bort att uppge vilket lag och årskull betalningen gäller!

Tävlingsregler

1. Matchtiden är 2×20 minuter i P12 samt 2x15 minuter i P11 och P10 med max 5 minuters paus mellan halvlekarna
  2. Obegränsat med avbytare tillåtna
  3. Inga timeouter tillåts, detta p.g.a. tidsbrist
  4. Lagen ska ovillkorligen vara klara för spel på utsatt tid, sen ankomst med 5 minuter innebär WO för motståndarna (3-0)
  5. Samtliga utvisningar är 3 minuter
  6. Lag i gruppspelet särskiljs enligt följande: Antal poäng - Målskillnad - Fler gjorda mål - Inbördes möten - Lottning
  7. I slutspelsmatcher tillgrips straffläggning. Tre straffar per lag. Därefter sudden straffar tills en segrare kan koras. Samma spelare får ej slå två straffar förrän alla utespelare i laget slagit varsin straff. Spelare som var utvisad vid matchtidens slut samt spelare som fått matchstraff får ej deltaga i straffläggningen.
    (Oavgjorda placeringsmatcher vid full tid innebär delad placering.)
  8. Om lagen har samma färg på tröjorna byter det lag som står som bortalag
  9. Ingen uppvärmning på is
  10. Slipning sker i sliprummet
  11. Eventuella protester inlämnas till tävlingskommittén senast en halvtimme efter avslutad match tillsammans med en protestavgift på 800 SEK. Avgiften återbetalas om protesten bifalles
  12. Vid oförutsedda händeleser så kan matchtiderna ändras, varje lag ansvarar för att se till när matcherna börjar
  13. I övrigt gäller Svenska Bandyförbundets tävlingsreglemente

Spelupplägg för P12

De sex lagen delas in i två grupper, med tre lag i varje. Efter avslutat gruppspel, kvalar 2:an i respektive grupp mot 3:an, för att kvalificera sig till semifinal. Vinnaren i respektive grupp är direktkvalificerade till semifinaler. De två lag som förlorar kvalificeringsmatcherna spelar placeringsmatch (5/6-placering). Vinnarna i semifinalerna spelar final och förlorande lag möts i match om tredje pris. Gruppspelet och kvalificeringsmatcherna spelas under fredagen, övriga matcher spelas på lördagen.

Dispenser

Bandyförbundets generella dispenser gäller i denna cup. Ett år äldre målvakt och tre år äldre tjejer får delta utan att dispensansökan behöver skickas in till cupledningen. För övriga överåriga spelare så måste dispensansökan skickas in.

Priser

Medaljer tilldelas lagen som placerar sig etta, två och trea (Om bronsmatch spelas) i cupen: Vinnande lag får dessutom pokal.

Vi vill passa på att hälsa alla deltagande lag välkomna till Gubbängens IP!