Innebandy
7 nov 2016 - 24 apr 2017
Motion fr 16 år - 50+

Matchtid:

2 x 20 min rullande, sista minuten i andra perioden spelas effektiv, 3 min paus. Domaren avgör f ö om tiden måste stoppas under matchen om det anses ta för lång tid.

Seriespel/gruppspel:

En serie med totalt 11 lag. Alla möter alla en gång. Alla lag är garanterade minst 10 matcher.

Slutspel:

Slutspelet går till på följande. Lag 1-2 i seriespelet är klara för semifinal. Lag 3-6 klara för kvartsfinal där segrarna går vidare till semifinal. Lag 7-11 har spelat klart.

Vid oavgjort resultat vid full speltid kommer 5 min "sudden death", rullande tid, tillgripas (först målet vinner). Är det fortfarande oavgjort följer 3 straffar/lag. Är det fortfarande ej avgjort så är det en straffomgång ("sudden straffar") i taget tills ett lag avgjort. Samma 3 straffskyttar som är uttagna för att slå de 3 straffarna i ordinarie omgång ska slå "sudden straffarna"

Kvartsfinalerna spelas enligt följande:
1/4-del 1: Lag 3 i serien - Lag 6 i serien
1/4-del 2: Lag 4 i grupp 1 - Lag 5 i serien

Semifinalerna spelas enligt följande:
1/2-del 1: Lag 1 i serien - möter laget som kom på lägsta placeringen av slutspelslagen
1/2-del 2: Lag 2 i serien - möter laget som blir över

Regler:
Max en licensierad spelare, fr div 3 och aktiv i en klubb delta per match eller max 2 licensierade spelare från div 4 och neråt. Spelare som passerat 40-års åldern är helt undantaget dessa regler oavsett division och får fritt under egen risk delta i matcherna.

Som spelare kan du endast tillhöra ett lag. Undantag för detta kan endast ges gällande målvakter. Dock måste motståndarlaget godkänna detta.

F ö så spelar vi efter SIBF:s regler. Regelhandbok finns i pdf-format här.

Regler

Åldersgräns:
För att få delta i FLM måste du vara född senast 2000 d v s 16 år och uppåt.

Överträdelse mot detta medför obligatoriskt förlust av match, 0-5.

Försäkring:

Alla spelare deltar på eget ansvar. Ingen försäkring finns från arrangörshåll utan det är av stor vikt att varje spelare själv ser till att ha olycksfallsförsäkring

OBS! Kom ihåg

Siffror på tröjorna (för att vi ska kunna ha fullständig statistik). Tröjorna måste vara enhetliga, samma modell och färg inom laget.

Hemmalaget ansvarar för att en person sitter i sekretariatet och hjälper domaren med matchstatistik samt vid behov även stoppar klockan. Enkla matchprotokoll kommer finnas vid samtliga matcher.