Regler:
Stockholm Ishockeyförbundet regler för U16 Mitt i Cupen gäller.

Speltid - 2x20 min (max 5 minuters uppvärmning) och i slutspelet 3x20 min.

Utvisning - 2 minuter

Matchstraff - Om en spelare ådöms ett matchstraff innebär det att spelaren automatiskt är avstängd resten av matchen plus nästkommande match. Tävlingskommittén och domarna har dock rätt att förlänga straffet om man anser att förseelsen kräver det. Domarna har skyldighet att anmäla alla allvarliga förseelser till Svenska Hockeyförbundets disciplinnämnd.

Laguppställning - Ändring av laguppställning måste ske senast 60 minuter innan matchstart.

Gruppspel - 1 grupp med 7 lag där alla möter alla.

Beträffande ordningsföljden i serien gäller följande:
A/ Segrande lag får 3 poäng.
Förlorande lag får 0 poäng.
Vid oavgjord match får båda lagen 1 poäng.

B/ Ordningsföljden i serien avgörs genom antalet vunna poäng.

C/ Vid lika poängställning mellan två lag avgör:
1. Inbördes möte
2. Är matchen oavgjord avgör:
a. Målskillnaden (hela serien)
b. Flest gjorda mål (hela serien)
c. Lottning

D/ Vid lika poängställning mellan tre eller flera lag upprättas en särskild tabell med enbart
dessa lags inbördes möten och placeringarna avgörs enligt följande:

1. Antalet poäng
2. Målskillnad
3. Flest gjorda mål
4. Om ställningen fortfarande är lika räknas även målen i de övriga matcherna in och målskillnaden avgör.
5. Lottning.

Slutspel 3x 20 minuters matcher

1:an i gruppspelet är direktkvalificerad till semifinal. De andra lagen gör upp i kvartsfinaler enligt 2:an möter 7:an, 3:an möter 6:an och 4:an möter 5:an.
Vid lika resultat efter 3x20 minuter sker direkt straffläggning bäst av 3 och vid lika resultat efter 3 straffar var sker Sudden Death straffläggning.

Protester:
Protest skall lämnas skriftligen till tävlingskommittén, senast 15 minuter efter match slut tillsammans med en protestavgift om 1.000 kr. Protesten behandlas av tävlingskommittén i samråd med huvuddomaren.

Administration:
Alla deltagande spelare måste registreras på www.cuponline.nu ca 3 veckor innan cupen. Viktigt att korrekt nummer både för hemma- och bortaställ registreras per spelare.

Priser:
1:an-4:an erhåller pokaler.
Tävlingskommittén utser Elitcupen 2013´s bäste målvakt, bäste back, bäste forward, MVP (mest värdefulle spelare).